"Географія" підвела: Рожеві фламінго вперше з'явилися в Україні

Схоже, птахи помилилися із маршрутом під час етапу активної міграції.

У Херсонській області, на території Азово-Сиваського національного природного парку, була помічена зграї рожевих фламінго. Двадцять пернатих прогулювалися біля озера Чурюк, передають Патріоти України з посиланням на газету Експрес.

Варто відзначити, що співробітники парку і орнітологи були дуже здивовані, оскільки рожевий фламінго в Україні є тільки в зоопарках. Ареал проживання цих рідкісних птахів - в Африці, Південній Америці, а також у Південно-Східній Азії.

"Дійсно, рожевий фламінго нехарактерний для України птах – це мешканець тропічних широт", – підтвердив голова Західноукраїнського орнітологічного товариства Андрій Бокотей.

Як зазначає орнітолог, фламінго з'явилися в Україні під час періоду інтенсивної міграції птахів. А птахи, особливо великих розмірів, дуже залежні від кліматичних умов, повітряних потоків, тому, ймовірно, зграю занесло до нас вітром.

Нагадаємо, раніше на Закарпатті зафільмували велику зграю лелек в дуже чутливий період.

"Хлопців міняти ніким!”: Боєць "Азову", який служить попри втрачену кінцівку, розповів про критичну ситуацію у війську

неділя, 28 квітень 2024, 13:43

Зараз охочих йти до Збройних Сил України, ставати на захист зовсім немає. Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” на позивний “Ніко” розповів в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA. Він...

Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...