Геращенко розповів, у скільки оцінили його голову, назвав імена кілерів і куратора з Росії

Нардеп зазначив, що буде радий, якщо злочинці підуть на співпрацю зі слідством і нададуть інформацію, яка зможе допомогти розкриттю та інших злочинів російських спецслужб на території України.

Народний депутат Антон Геращенко стверджує, що кілерам, які планували замах на нього рік тому, обіцяли винагороду в 50 тисяч доларів. На своїй сторінці в Facebook депутат також назвав імена злочинців - Святослав Жиренко і Дмитро Якоб, передають Патріоти України.

Вони вже рік перебувають в СІЗО і звинувачуються за ст. 112 "Посягання на життя державного чи громадського діяча", ст. 115 "Умисне вбивство" і ст. 263 ККУ "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Нардеп зазначив, що буде радий, якщо злочинці підуть на співпрацю зі слідством і нададуть інформацію, яка зможе допомогти розкриттю та інших злочинів російських спецслужб на території України.

"У такому випадку я сам буду офіційно просити суд призначити їм мінімально можливе покарання", - пообіцяв він. Кримінальна справа розглядається Оболонським судом Києва за участю колегії присяжних. Обвинуваченим може загрожувати довічне ув'язнення.

"Загальний гонорар за вбивство, який пообіцяли кілерам, мав скласти 50 тисяч доларів", - повідомив Геращенко. За його словами, для реалізації злочинного задуму спочатку передбачалося використовувати вогнепальну зброю, проте потім було вирішено використовувати саморобний вибуховий пристрій з дистанційним детонатором, який злочинці планували встановити вночі під автомобіль депутата.

"Зв'язковий, який був відрекомендований Жиренко і Якобу російськими спецслужбами в якості помічника з організації мого вбивства, був раніше перевербований контррозвідниками і відразу ж повідомив до СБУ про приїзд кілерів з РФ. Далі задокументувати підготовку до мого вбивства було справою техніки", - розповів Геращенко.

За його словами, за час стеження кілери кілька разів виїжджали до РФ в місто Білгород для зустрічі зі своїм куратором - агентом російських спецслужб Андрієм Тихоновим "і ще одним негідником, ім'я якого поки не розголошується".

Також кілери вели переговори зі своїми російськими кураторами через Інтернет. Всі ці переговори також задокументовані й передані до суду. Геращенко нагадав, що 20 січня минулого року, коли вбивці вийшли з дому з вибуховим пристроєм, який мали намір встановити під його автомобіль, вони були затримані спецпідрозділом СБУ "Альфа" і оперативниками контррозвідки.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...