Герої дня з батальйону "Донбас" розповіли про свій успішний рейд, вбитих та полонених "гібридів" (відео)

Українські бійці пояснили, що розвідувальні походи в тил ворога – не рідкість. Подібні операції планують ретельно і заздалегідь.

Фото: скрін відеоМинулої доби, 20 травня, ворог відкривав вогонь 55 разів. Та, попри постійні обстріли, ця ніч для українських воїнів була успішною. Бійці батальйону "Донбас-Україна" здійснили успішний рейд у тил ворога, де знищили одного терориста та взяли у полон ще трьох. Про це йдеться в сюжеті каналу 24, передають Патріоти України.

Йшли в розвідку, але в'язалися в бій. За розповіддю бійців "Баса" та "Вія", військові натрапили на спостережний пункт супротивника. Тому нічого іншого не залишалося, як стріляти. Під час короткого бою трьох бойовиків захопили в полон. Четвертого – застрелили.

"На жаль, не вдалося привести четвертого. Бо він вирішив напасти на "Вія", – сказав боєць 46-го батальйону "Донбас-Україна" ЗСУ на позивний "Бас".

Відомо, що захоплені бойовики із 3-ї горлівської бригади терористів із дратівливою для кожного українця назвою "Бєркут". Розвідувальні походи в тил ворога – не рідкість, кажуть бійці. Подібні операції планують ретельно і заздалегідь.

"Це ж такі справи, вони завжди плануються і розглядається купа різних варіантів. І в якийсь певний момент, найвдаліший варіант і вибрався. У нас же тут позиційна війна, а такі речі, вони в останній момент, зазвичай," – зазначив "Бас".

Командир групи, яка здійснила операцію, небагатослівний. Лише повідомив, що бойовиків допитали. Силу не застосовували і передали їх та їхню зброю до СБУ. Але попросив розповісти, кому присвятив операцію.

"Цю невелику перемогу я хочу присвятити нашим загиблим товаришам: Сергію Сротенко на позивний "Третій", Михайлу Зайцю на позивний "Косий", Сергію Войтеру – "Лоза", Сергію Шилову – "Грін", "Маю", "Провідникові". Та іншим хлопцям загиблим, які зараз нас оберігають, направляють і допомагають, – сказав боєць 46-го батальйону "Донбас-Україна" ЗСУ Валерій.

Тим часом, терористи вирішили помститися за свої втрати. Так, вони обстріляли Травневе. А у Зайцевому ворог вирішив застосувати артилерію. Тут також гатили по будинках мирних мешканців.

На Світлодарській дузі ворог вже кілька тижнів б'є і по будинках місцевих, і по позиціях ЗСУ. І вдень, і вночі. Проте ті дають достойну відповідь. А 21 травня в тилу ворога підірвали міст між Луганськом та Хрустальним (колишнім Красним Лучем) – важливої транспортної аорти терористів. За даними прес-центру Операції Об'єднаних сил, цією дорогою бойовики возили техніку і боєприпаси підрозділам російсько-окупаційних військ. Тепер же їм доведеться їхати в об'їзд.

Як повідомлялося раніше, ДРГ батальйону "Донбас" пробралася у тил окупантів, щоб виявити позиції ворога, котрий веде обстріли селищ поблизу Горлівки, підконтрольних ООС.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...