"Геть звідси, тварюко українська": Кримчанка розповіла про ставлення до неї жителів окупованого півострова

Голова громадської організації "Шторм" Олена Антонова, яка залишилася жити в Криму після анексії, розповіла, що, як і раніше, відчуває себе українкою і виїжджати з півострова не збирається.

Олена Антонова. Фото: Народна правда.В окупованому Росією Криму українським патріотам погрожують вчорашні друзі, називаючи "українськими тварюками". Про це розповів голова громадської організації "Шторм" Олена Антонова, яка залишилася жити в Криму, де допомагає іншим патріотам знову отримати українські документи, пишуть Патріоти України з посиланням на Народну правду.

"За російським законодавством я не роблю нічого протизаконного. Мене сприймають як не зовсім адекватну людину, яка вигадала, що вона українка. Але їм нічого мені пред'явити. Погрожують мені вчорашні друзі, з якими ми пили чай на моїй кухні, спілкувалися, товаришували. Сьогодні вони кажуть мені: "Ти тут жити не будеш", "Забирайся у свою Україну", "Геть звідси, тварюко українська". Це, якщо чесно, боляче чути кожен раз. Неможливо звикнути до цього", - поділилася Антонова.

Вона наголосила, що незважаючи на це, залишати півострів не планує.

"Ніколи. Я не буду і не хочу цього робити (їхати. - Ред.). Як і тисячі людей, які живуть у Криму, я усвідомлюю і відчуваю себе українкою", - зазначила Антонова.

Вона уточнила, що прихильників Росії у Криму все одно стає менше після того, як вони зіткнулися з російськими реаліями.

Видурював гроші у сімей українських полонених: СБУ викрила шахрая, який видавав себе за офіцера (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:34

Служба безпеки ліквідувала шахрайську схему виманювання грошей у родичів українських військовополонених та зниклих безвісти. Про це інформує пресслужба СБУ, передають Патріоти України. Зазначається, що зловмисник видавав себе за офіцера Служби безпеки ...

На Житомирщині син зарубав рідну матір сокирою і намагався спалити тіло в пічці (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:18

У Житомирській області чоловік жорстоко зарубав сокирою рідну матір, а потім намагався уникнути відповідальності за вбивство. Про це повідомили у поліції регіону, передають Патріоти України. До поліції надійшло повідомлення від жительки м. Андрушівки п...