Глобальне потепління може стати причиною Третьої світової війни, - американські вчені

Зміни клімату призведуть до боротьби за виживання і за природні ресурси, причому ця боротьба почнеться в трьох країнах - Росії, Китаї і США.

Вчені пов'язали глобальне потепління з початком Третьої світової війни. Фото: Svopi.ru.

Фахівці зі Сполучених Штатів стверджують, що через глобальне потепління на Землі почнеться Третя світова війна, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Така заява пролунала від вчених під час форуму, присвяченого проблемам Землі. За словами американських дослідників, в Антарктиці продовжується стрімке танення льодовиків, і зовсім скоро рівень води в Світовому океані підніметься приблизно на метр, що призведе до повного затоплення прибережних територій, де проживають десятки мільйонів людей.

За словами Поля Керна, генерала ВПС США, такі глобальні зміни призведуть до боротьби за виживання і за природні ресурси, причому ця боротьба почнеться в трьох країнах - Росії, Китаї і США. Це, в свою чергу, призведе до нестабільності в усьому світі, оскільки мова йде про три найбільших і найвпливовіших держави.

Люди будуть змушені переселятися вглиб материків і «завойовувати» нові території, що спровокує початок війни і голод. Втім, група інших вчених нещодавно зробила висновок, що глобальне потепління закінчиться не війною, а новим льодовиковим періодом, який настане вже через десять років.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...