Голодні шахтарі та газетники в "ЛНР" підготувалися до масових бунтів

Борг гірникам ЛНР "Антрацитвугілля" в даний час складає близько 50 млрд російських рублів.

Ілюстрація:DT.ua

На окупованій території Луганщини в місті Антрациті голодні шахтарі готові до масового страйку. Про це повідомляє інформоване джерело, передають Патріоти України з посиланням на ОстроВ.

Зарплатний борг гірникам "державного унітарного підприємства" ЛНР "Антрацитвугілля" в даний час складає близько 50 мільярдів російських рублів.

Так, у зв'язку з утвореним боргом по виплаті заробітної плати, в колективі підприємства спостерігаються сильні протестні настрої. Шахтарі готові до масового страйку.

"Шахтарі готові до бунту. "Антрацитвугілля"- це інфраструктура, гірникам нічим годувати сім'ї, весь Антрацит сидить без грошей. До Нового року шахтарям дали близько 20% від суми залишку боргу - тобто копійки", - розповіло джерело.

Також відомо, що керівництву "республіки" вдалося домовитися з шахтарями про тимчасову відстрочку масових страйків. Шахтарів поставили перед фактом про те, що якщо видобуток вугілля припиниться, то підприємство буде зупинено в цілому. Борги по зарплаті гірникам обіцяють віддати в 2017 році, але, як зазначає джерело, дані обіцянки не відповідають дійсності.

"Виплатити борг не вийде. На кінець бюджетного року, за даними статистики, "ЛНР" забезпечила себе всього лише на 30% від загальної суми потреб. Єдине джерело доходу - податки - це близько 1,2 мільярда рублів. У такій ситуації платити гроші шахтарям буквально нічим, а на фінансову допомогу Росії навряд чи доводиться розраховувати, оскільки все частіше в керівництві "ГУПів" говорять про те, що Росія хоче повісити луганських шахтарів на ЛНР", - стверджує джерело.

Крім того, відомо про зарплатні борги працівникам "державної" друкованої преси "республіки", що фінансується дотаціями з Росії. Період заборгованості - близько двох місяців, пише видання.

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...