Голова батьківського комітету та помічник нардепа виявився крупним хабарником у конкурсній освітній комісії КМДА

Любитель хабарів за 90 тисяч гривень пообіцяв викладачу одного з ліцеїв посприяти у його призначенні на посаду директора загальноосвітнього навчального закладу.

Юрій Вітомський. Фото:http://www.radabatkiv.kiev.ua

Головою конкурсної комісії КМДА, якого спіймали на хабарі у 90 тисяч гривень, виявився голова об’єднаного батьківського комітету загальноосвітніх навчальних закладів Дарницького району Києва та помічник нардепа Юрій Вітомський. Про це Українській правді. Київ повідомило джерело у Київській адміністрації, передають Патріоти України.

За інформацією правоохоронців, Вітомський за 90 тисяч гривень пообіцяв викладачу ліцею посприяти у його призначенні на посаду директора загальноосвітнього навчального закладу.

Водночас директор Департаменту освіти КМДА Олена Фіданян запевнила видання, що затримання голови комісії не вплине на проведення відкритих конкурсів на посади директорів шкіл.

"Вітомський не є працівником департаменту. До членів журі його рекомендувала Дарницька РДА, так як і всіх інших членів журі рекомендовано різними районними адміністраціями. Його рекомендували як представника громади. Журі складалося з понад 50 осіб. Оце журі своїми голосами обрало Вітомського своїм головою. Департамент ніяк впливати на журі не може", - пояснила Фіданян.

"Конкурс ми нівелювати чи припиняти не будемо, бо це дійсно демократична ініціатива, яку ми проводимо 3 роки поспіль. У тубі є всі виступи претендентів, конкурс відкритий, їх усі можуть переглянути. Якщо з понад 50 осіб знайшлася одна людина, яка повела себе недостойно, це не означає, що ті хто боровся у конкурсах і хто переміг не достойні очолити заклади", - наголосила вона.

Фіданян додала, що скасувати своє рішення про призначення директорів може тільки комісія.

Вона не змогла пояснити, чи шукатимуть заміну Вітомському, чи конкурс проходитиме без одного з членів.

"Я не знаю, бо це ж у нас вперше таке. Це сталося тільки сьогодні, тому, що буде далі – не скажу. Але конкурси продовжуватимуться. Усі тільки хочуть, щоб ми їх зупинили, але не можна. Треба робити очищення, висновки, робити конкурс ще більш відкритим. Але припиняти таку демократичну практику неправильно", - підсумувала Фіданян.

"Українська правда. Київ" спробувала зв’язатися з Вітомським за телефоном, вказаним на сайті ГО "Рада батьків міста Києва", однак тум слухавку підняла жінка, яка назвалася секретарем громадського об’єднання.

"Думаю, пан Вітомський зараз говорити ні з ким не буде. І я нічого коментувати не буду, я взагалі нічого не знаю", - сказала вона.

Згідно з досьє "Урядового кур’єра", Юрій Вітомський народився в м. Бердичеві на Житомирщині. Закінчив Київське вище військово-морське училище та Національну академію Служби безпеки України. Підполковник у відставці, кандидат психологічних наук.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...