Головний осередок християнства Русі знову не просто музей: В Софії Київській поновлюються регулярні Богослужіння (документ)

Раніше богослужіння на території "Софії Київської" були припинені в зв'язку з тим, що об'єкт зарахували в список світової культурної спадщини експерти ЮНЕСКО.

Софія Київська. Ілюстрація:pilgrimage.in.ua

Міністерство культури України дозволило священнослужителям Української православної церкви Київського патріархату відновити богослужіння в храмі Малої (Теплої) Софії Національного заповідника "Софія Київська". Фотокопію відповідного листа з Мінкульту, адресованого директору заповідника, на своїй сторінці у Facebook опублікував екс-співробітник "Софії Київської" Тимур Бобровський, інформують Патріоти України.

"На виконання доручення Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка... Міністерство культури розглянуло лист Київського Патріархату Української Православної церкви від 22.12.2015 року про відновлення богослужінь у храмі Малої (Теплої) Софії Національного заповідника "Софія Київська"... Повідомляємо, що Міністерство культури не має заперечень щодо використання УПЦ КП пам'ятника архітектури Трапезній (Тепла Софія) XVIII століття".

Нагадаємо, що проведення богослужінь на території "Софії Київської" були припинені в зв'язку з тим, що об'єкт зарахували в список світової культурної спадщини експерти ЮНЕСКО.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...