Голову Слідчого комітету РФ Бастрикіна США включили до "списку Магнітського"

Бастрикіна у США вважають причетним до смерті аудитора фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського.

Олександр Бастрикін. Фото:Еспресо.TV

Глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін увійшов в розширений список санкцій - так званий "список Магнітського". Про це оголосило Міністерство фінансів США, повідомляють Патріоти України.

Також США поширили санкції на депутата Держдуми Андрія Лугового, бізнесмена Дмитра Ковтуна, слідчого Станіслава Гордієвського і Геннадія Плаксіна.

Колишніх розвідників Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна в Великобританії називають виконавцями вбивства екс-співробітника ФСБ Олександра Литвиненка. Він помер у Великобританії в листопаді 2006 року від отруєння радіоактивним полонієм-210.

Бастрикіна США вважають причетним до смерті Магнітського, пише NYT.

Аудитор фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський був заарештований за звинуваченням в ухиленні від сплати податків в 2008 році. Через рік він помер в московському СІЗО "Матроська тиша". Офіційною причиною смерті назвали гостру серцево-судинну недостатність. При цьому колишні колеги і адвокати Магнітського стверджують, що перед смертю Магнітського побили і залишили без медичної допомоги.

"Акт Магнітського" був прийнятий в США в кінці 2012 року. Він передбачає використання санкцій проти російських посадовців, винних, на думку американської влади, в порушення прав людини.

Співзасновник Hermitage Capital Уилльям Браудер в наприкінці 2015 року заявив, що особисту відповідальність за смерть Магнітського несе генеральний прокурор Росії Юрій Чайка.

Навесні 2016 року Бастрикін доручив перевірити інформацію з обігу колишнього слідчого у справі Магнітського Павла Карпова, який напередодні попросив завести кримінальну справу на засновника Hermitage Capital Вільяма Браудера.

Карпов звернувся в СК після сюжету телеканалу "Росія 1", в якому говорилося про причетність до вбивства Магнітського Браудера та інших осіб, в тому числі співробітника британської розвідки.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...