Готуємо на Масляну: Незвичні і прості рецепти млинців (фото)

Скоро почнеться Масляний тиждень, а значить, саме час запастися рецептами смачних млинців!

Млинці - символ Сонця.. Фото: razvitiedetei.info.

Масляна в 2017 році припадає на кінець зими, а саме на 20 лютого, а самі святкування триватимуть до 26 лютого. За язичницькими традиціями, протягом цілого тижня будуть проходити масштабні проводи зими. І звичайно головним атрибутом, навіть символом, Масниць є млинці. Патріоти України з посиланням на Нескучные новости пропонують своїм читачам прості і незвичні рецепти смачних млинців.

Млинці з тархуном

Рецепт від Юлії Висоцької

Інгредієнти:

яйця курячі - 2 шт

борошно - 100 г

сметана - 100 г

тархун - 1 пучок

молоко - 300 мл

оливкова олія (для змащування сковорідки)

перець чорний мелений - 1 щіпка

сіль морська - 1 щіпка

Тархун взагалі можна замінити будь-якою іншою травою - в млинцевому тісті прекрасно поводиться зелена цибуля, та й петрушка погоджується з усіма іншими ароматами. А подати млинці можна з шматочками сьомги і сметаною.

"Зелені" млинці

Інгредієнти:

100 г кропу

3 яйця

1 столова ложка цукрового піску

500 мл молока

180 г борошна

рослинна олія

150 г сметани

сіль

Як приготувати?

Кріп переберіть, промийте холодною проточною водою, добре обсушіть на паперовому рушнику і дрібно порубайте. Яйця збийте з цукровим піском і сіллю (за смаком), влийте 100 мл молока і ще раз збийте. Всипте борошно, перемішайте і поступово розбавте молоком.

Підмісіть дрібно нарізаний кріп. У сковороді з невисокими бортиками спечіть кілька млинців. Перед тим як виливати тісто, сковороду змащуйте невеликою кількістю рослинного масла або можна салом.

Млинці "Пікантні"

Знадобиться:

100 г борошна

дрібка солі

1 чайна ложка цукру

1 яйце

250 мл молока

120 г вершкового масла

150 г твердого плавленого сиру

3 гілочки кропу

1 зубчик часнику

70 г жирної сметани

сіль, мелений чорний перець

Як приготувати?

Борошно просіяти з сіллю і цукром. Додати яйце, 1/3 молока і перемішайте. Вершкове масло розпустити, дати трохи охолонути і 1 стол. ложку додати в яєчно-борошняну суміш. Тісто поступово розвести молоком, що залишилося. На сковороді з антипригарним покриттям спекти млинці.

Для начинки сир добре охолодити і натерти. Кріп порубати, часник пропустити через прес. Сир перемішати з кропом, часником і сметаною. За смаком посолити і поперчити.

Отриману начинку розподілити по млинців, кожен скласти вчетверо і укласти на велику тарілку. Перед подачею на стіл можна прикрасити червоною ікрою.

Гречані млинці

Інгредієнти:

240 г гречаного борошна

440 г пшеничного борошна

6 яєць

1,2 л молока

150 мл рослинного масла

1 чайн. ложка солі

6 стіл. ложок цукру

Як приготувати?

Яйця збити з цукром і сіллю. Додати молоко, обидва види борошна і рослинне масло. Добре розмішати, щоб в тесті не було грудочок.

Сковороду прожарити на сильному вогні, змастити невеликою кількістю рослинної олії або мороженим салом. Ополоником зачерпнути тісто, вилити на сковороду. Швидко повернути сковороду, щоб тісто встигло розтектися по всій поверхні.

Випікати млинці з двох сторін, складаючи стопкою на тарілку. Готові млинці можна накрити фольгою, щоб вони довше залишалися гарячими. Подати можна з аджикою, кисло-солодким соусом або кетчупом.

Лимонно-макові млинці

Інгредієнти:

Молоко - 600 мл

Борошно - 300 г

Мак - 125 г

Цукор - 100 г

Яйця - 3 шт.

Лимон - 1 шт.

Сода харчова - 1/2 ч. Л

Масло вершкове - 40 г + для змащування млинців

Куркума - 1/2 ч. Л

Сіль за смаком

Як приготувати?

Мак залити окропом і накрити харчовою плівкою. Далі з лимона потрібно зняти цедру і видавити сік. Для тісто необхідно збити міксером або вручну яйця, додати 400 мл молока і знову перемішати. Борошно змішати з куркумою, содою і сіллю і додати в суміш, помішуючи, щоб не було грудочок.

У тісто потрібно додати лимонний сік, цедру і топлене вершкове масло, після чого перемішати міксером. Мак процідіть, нехай зайва вода стече, після чого в ступці перетріть мак з цукром і нехай настоїться хвилин 30 і влийте в молочно-яєчну суміш.

Влити в два три прийоми 200 мл молока, розвести тісто до потрібної консистенції. Чим тісто рідше, тим тонші млинці, але не перестарайтеся.

При необхідності сковороду змастити шматочком сала або рослинним маслом. Випікаємо млинці на гарячій сковороді з обох сторін.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...