Грошей не бракує: Заступник голови Нацполіції володіє маєтком в закритому дачному містечку під Києвом (відео)

Пояснити походження майна у розмові з журналістами генерал не захотів. Тому глава Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко передав письмову відповідь Олексія Руденка.

Заступник начальника Національної поліції Олексій Руденко має триповерховий будинок на 430 кв.м у закритому дачному містечку на березі озера Стара Десна в селі Пухівка (Броварський р-н). Разом з ним тут будує дачі ще ряд діючих і колишніх співробітників правоохоронних органів. Про це йдеться в сюжеті Лесі Іванової в телепрограмі "Наші гроші" (ZIK), передають Патріоти України.

Згідно з офіційною біографією до 2010 року Руденко безперервно працював в структурі МВС. Після карного розшуку Руденко став першим заступником начальника УМВС в Києві і начальником кримінальної міліції. У 2010 році за власним бажанням звільнився.

Відразу після цього, навесні 2011 року, Руденко оформив право власності на вказаний будинок. У тому ж році Руденко придбав новий позашляховик Audi Q7. А потім у сім'ї з'явився ще один - Mercedes ML 250. Це автомобіль сина Руденка, Тараса. Останній раз він здавав декларацію як інспектор на Київській міській митниці ДФС з річним доходом 28 тис. грн.

Після Майдану Олексій Руденко знову повернувся в органи, очолив ГУБОЗ, отримав звання генерал-майора і був призначений заступником Арсена Авакова, поки що Руденко - один із заступників голови Національної поліції.

За даними ЄДРПОУ ні Руденко, ні його дружина, ні син не мали бізнесу. Пояснити походження майна наживо генерал не захотів. Глава Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко передав письмову відповідь Олексія Руденка.

Як зазначає видання, з відповіді випливає, що протягом всього будівництва (крім останнього року) Олексій Руденко працював в органах внутрішніх справ. Під час роботи в МВС доходи його сім'ї були достатніми, щоб докласти зусиль до поліпшення навколишнього середовища в с.Пуховка, побудувати там маєток і придбати автомобіль Audi Q7.

"Відзначимо, що вартість Audi Q7, яка згідно з відповіддю придбана за 300 тис., в доларах становить близько 37 тис. Таким чином А.Руденко вдалося придбати новий автомобіль в 2011 році на третину дешевше, ніж цей автомобіль коштує на вторинному ринку зараз, після 5-річного використання.

Такою ж вигідною інвестицією стало і придбання автомобіля Мерседес ML 250, який, незважаючи на три роки використання, сім'я Руденко може все ще продати на 50% дорожче, ніж офіційно заплатила за нього в 2013 році", - повідомляють журналісти. .

Маєток Руденка знаходиться в садовому товаристві "Оріон". У 2004 році його члени отримали від Пухівської сільради 5,52 га землі на березі озера Стара Десна (в різних документах - також річка Стара або заплава Десни).

З них 3,96 га були надані під садівництво: 33 учасники садового товариства безкоштовно отримали в приватну власність по 0,12 га. Відповідно до Земельного Кодексу, саме таку кількість кожен громадянин має право безкоштовно отримати під садівництво.

Ще 1,56 га були надані "Оріону" у спільну часткову власність як землі загального користування для облаштування садового товариства. Землю сільрада віддала в тому числі в обмін на соціальну підтримку села - будівництво дороги і розчищення самого озера.

Серед засновників СТ "Оріон" тоді був ряд співробітників правоохоронних органів: Олексій Руденко (в той час глава карного розшуку Київської області), Анатолій Блакита (родич його дружини, швидше за все брат), Леонід Кравченко з дружиною (колишній проректор Національної академії внутрішніх справ), Сергій Мінченко (також з НАВСУ, викладав на кафедрі кримінального права), Віра Породько (дружина Володимира Породька, екс-заступник голови Служби безпеки), Олександр Дубовой (полковник міліції, потім пішов в бізнес), Євген Малінко (в 2014-му відомий як перший заступник керівника ГУБОЗ, пізніше в 2015 очолив Департамент кримінальної розвідки Національної поліції України).

Австралійський боксер порівняв Ломаченка... з Ейнштейном

вівторок, 7 травень 2024, 12:51

Василь Ломаченко все ще залишається сильним боксером, попри свій вік. Так вважає майбутній суперник українця Джордж Камбосос, передають Патріоти України. Австралієць порівняв свого майбутнього суперника по чемпіонському поєдинку з відомим у минулому на...

Суд визнав винним: На Львівщині працівник ТЦК водив авто під наркотиками

вівторок, 7 травень 2024, 12:14

На Львівщині суд визнав працівника районного винним у водінні авто в стані наркотичного сп'яніння. Йому призначили 17 тис. грн штрафу з річною забороною керувати транспортними засобами. Про це повідомляє Zaxid.net, передають Патріоти України. Повідомля...