Гроші "закатали" в асфальт: За лічені дні після ремонту на Буковині дорожнє покриття почало відпадати пластами (відео)

Асфальт засипали в необроблені ями, а замість спеціального катка використовували підручні засоби. В результаті - полотно вийшло нерівним, та й зняти його, як виявилося - можна за допомогою звичайної викрутки.

Скрін відео

У райцентрі Заставна Чернівецької області свіжий асфальт за 180 тисяч гривень відпадає цілими пластами. Про це йдеться в сюжеті Подробностей, передають Патріоти України.

Повідомляється, що асфальт засипали в необроблені ями, а замість спеціального катка використовували підручні засоби. В результаті - полотно вийшло нерівним, та й зняти його, як виявилося - можна за допомогою звичайної викрутки.

"Кожна ямка повинна бути випиляна, просмолена і має бути каток. У них, на жаль, не було випалено, ковзанки не було. Вони зробили маленькою віброплитою, так вийшло неякісно", - сказав Василь Радиш, міський голова Заставни.

Підрядник - схалтурив - каже мер. Дорожники - виправдовуються. Виникла помилка. Замість п'яти тонн асфальту, в Заставну привезли цілих 23. І весь висипали.

"Назад його ніхто не міг зібрати, перевантажити і відвезти туди. Що хлопці встигли, то виробили. Що не встигли - асфальт попався кіркою і воно не сідало просто!", - сказав Сергій Білівський, заступник директора будівельної фірми-підрядника

Чому робітники не звернули увагу, що їм привезли занадто багато асфальту - питання залишається без відповіді. Але їх провини керівництво фірми-підрядника не побачило. І всю відповідальність переклало на водія вантажівки, який переплутав населені пункти. Його - кажуть - вже оштрафували. Чиновники ж наполягають - покриття потрібно міняти.

"Складені дефектні акти, підписані договори по цій дорозі. На поточний ямковий ремонт гарантієя не надається. Але ми, думаю, змусимо підрядника - якщо будуть вибоїни, переробити свою роботу", - сказав Руслан Леванін, заступник міського голови Заставни

А ось активісти - в благі наміри ні підрядника, ні чиновників, не вірять. Руслан Мельник - в минулому році зіткнувся зі схожою проблемою. У його рідному селі так зробили дорогу, що асфальт не протримався і декількох днів. Полотно точно так же знімали руками. Після цього чоловік вивчив технологію ремонту доріг. Підрядник зобов'язаний викликати фахівців технагляду, які стежать за якістю робіт. Але більшість дорожників - з ними просто домовляються.

"Для того, щоб прийняти об'єкт, вони повинні дати відкат. Для того, щоб ті відкати дати - вони десь мають заощадити. А потім ще треба заощадити, щоб дати правоохоронним органам, а ще дати тому, хто замовив. Хотілося, щоб притягли до відповідальності одного підрядника, то технагляд - щоб хоча б одного в Україні посадили - тоді всі б задумалися ", - сказав Руслан Мельник, громадський активіст.

Але в Заставну фахівців технагляду - не запрошували. А отже чи дотримувалася технологія ремонту і як витрачалися гроші - сказати ніхто не може. Виходить, що гроші просто закатали в асфальт. І як довго він протримається навіть після доопрацювання - питання риторичне.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...