Грузія вийшла на протест проти Газпрому

Протестувальники вимагають припинити переговори з країною-агресором.

Грузини мітингують проти Газпрому. Фото: ВВС

Сьогодні у столиці Грузії, Тбілісі, проходять мітинги проти російської корпорації "Газпром". Тисячі мешканці країни зібрались біля будівлі Канцелярії та вимагають від влади припинити переговори з представником країни-агресора, повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Організатори влаштували символічний концерт, на якому роздають людям плакати з лозунгами проти "Газпрому". Також на акції засуджується політика колишнього прем'єра Іванішвілі за просування інтересів газового магнату у Грузії.

"Весь світ відчув на собі залежність Газпрому. І тепер Європа намагається триматися від цієї компанії якомога далі. Не слід повторювати чужих помилок", - розповів один з учасників мітингу.

Наразі міністр грузинської енергетики Каха Каладзе веде переговори з головою російської корпорації Олексієм Міллером. На думку експертів, нові угоди можуть зробити Тбілісі більш залежним від Москви.

За чинними умовами, Грузія регулярно купує російський газ. Однак основним постачальником палива є Азербайджан, а від "Газпрому" надходить лише 10% газу. Політики запевняють, що нові переговори стосуються виключно умов транзиту у сусідню Вірменію.

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...