Грибовицька трагедія: Як Україні вирішити проблему зі сміттям, - народний депутат

Ганна Гопко: "Як волонтер екологічноі організації я бачила неодноразові спроби міжнародних організацій вирішити проблему сміття в місті Львові, але корупція завадила інвесторам реалізувати свої проекти".

Грибовицьке сміттєзвалище губить здоров’я і  життя мешканців. Фото: portal.lviv.ua.

16 років тому студенткою не могла й уявити, що зараз разом з колегами-депутатами писатимемо ці депутатські звернення, пов'язані з трагедією в селі Грибовичі. Про це пише на своїй сторнці в Фейсбуку народний депутат України Ганна Гопко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Тоді, в 2000 році, як автор сюжету "Трагедія села Грибовичі", вперше поїхала закордон до Франції на нагородження переможців конкурсу телесюжетів "Навколишнє середовище та сталий розвиток".

Мій сюжет про Грибовицьке сміттєзвалище і його наслідки для здоров'я мешканців села отримав окрему нагороду на міжнародному конкурсі для молодих тележурналістів в Парижі.

Як волонтер екологічноі організації бачила неодноразові спроби міжнародних організацій вирішити проблему сміття в місті Львові, але корупція завадила інвесторам реалізувати свої проекти.

Проблема твердих побутових відходів актуальна для більшості міст та сіл України часто не вирішується через відсутність політичної волі та корупцію. У ВР зареєстровано понад 10 законопроектів на тему відходів. Пора провести екологічний день!

На Південному Поділлі знайшли скарб срібла 15 ст. кримського хана, який за намовленням правителя Московії захопив та пограбував Київ

субота, 4 травень 2024, 10:12

В Подільському районі Одеської області знайшли скарб часів Кримського ханства. 140 срібних монет, викарбуваних у 1480-х роках, були сховані у маленькому глечику, повідомила напередодні громадська організація Краєзнавці Одещини у Facebook. . Вказано, щ...

У Києві 2-річна дівчинка випала із вікна, поки батьки спали п'яні

субота, 4 травень 2024, 9:59

В одній із багатоповерхівок Дарницького району Києва дворічна дівчинка випала з вікна. Про це повідомляє поліція столиці. Інцидент стався у четвер, 2 травня, передають Патріоти України. Правоохоронці, як прибули на місце, виявили, що в квартирі перебу...