"Гидота та запустіння": Відомий гуморист родом з РФ розповів про життя в російській провінції

У Росії продовжують вишукувати фашистів, неонацистів, проклинати українську хунту, забуваючи при цьому про те, що Путін пограбував кожного росіянина.

Дмитро Чекалкін. Фото: Iamir.info.

У Росії забувають про реальні проблеми і шукають їх поза державою. Там століттями нічого не змінюється на краще: та сама убогість, про яку писав філософ і прозаїк Микола Радищев іще у 18 столітті. Про це та про багато іншого розповів відомий гуморист Дмитро Чекалкін, передають Патріоти України.

"Вони нав'язують свій порядок денний, якісь актуальні події, які, насправді, такими зовсім не є. Тобто 80% якихось суспільно-політичних реальних тем зараз так чи інакше пов'язані з Україною. У нас продовжують вишукувати фашистів, неонацистів, проклинати українську хунту, забуваючи при цьому про те, що Путін пограбував кожного росіянина. П'ять трильйонів доларів впали на Росію просто з неба за рахунок десятикратного зростання цін на газ і нафту. Якби всі ці гроші йшли як, наприклад, в Норвегії, Кувейті, Еміратах в фонд майбутніх поколінь!

Так якщо ці всі суми розділити на 30 мільйонів російських сімей, то можна було б кожній родині купити за середньозваженою ціною двокімнатні квартири, побудувати будинок за містом і купити мерседес останньої марки. А де ці всі багатства і всі ці гроші? Я чому так реагую на це? Тому що народ там, на батьківщині мого батька і мого діда... Там така мерзота і запустіння", - розповів Чекалкін.

За його словами, зараз в російських провінціях не залишилося жодного цілого будинку, а навколо одні наркомани і алкоголіки. "Дід мій із села Чекалки, усі Чекалкіни пішли звідти по всьому світу, останній раз я був там шість років тому. Рівно сто років тому, коли народився мій дід, там було тисячі добротних двоповерхових будинків. У мого прадіда з 1900 по 1930 рік народилося двадцять два дитини. Усі благополучно виросли, ніхто не помер в дитинстві, але потім радянський лад їх майже всіх знищив. Але факт той, що зараз там не залишилося жодного цілого будинку - все розтягли.

Так само і на батьківщині мого батька, який народився, коли бабуся була на засланні. Там же поруч в Кіровській області не залишилося цього села взагалі! Тобто, коли в сусідні села заїжджаєш - суцільні алкоголіки, наркомани, якісь повні убозтва, похилені хати, паркани", - говорить гуморист.

Чекалкін переконаний, що в Росії століттями нічого не змінюється на краще. "Я в свій час, до відомих подій, активно сперечався з кримськими таксистами, коли вони славили Путіна і прославляли Росію. Я кажу: ви поїдьте з Києва, з України, поїдьте в будь-яке інше місто в будь-якому напрямку: хоч до Львова, хоч у Харків, хоч в Одесу - які по обидва боки від траси стоять будинки? І поїдьте по головній російській трасі Москва-Санкт-Петербург. З часів Радищева, який писав у своєму "Подорожі з Петербургу до Москви" про цю гидоту й запустіння, там же нічого не змінилося. Є відмінний фільм у кореспондента телеканала "Дощ" на цю тему: як в країні, яка претендує на статус супердержави, можуть жити люди в таких нелюдських умовах?", - дивується Чекалкін.

Джерело: Апостроф

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...