Hyperloop в Україні: Стало відомо, де побудують тестовий майданчик

Надшвидкісні залізниці, які рухаються зі швидкістю 250-300 км/год, Україні будувати вже запіздно вважає ряд експертів. Адже вони з появою Hyperloop відходять у минуле

Фото: ФБ

У місті Дніпро почнеться будівництво тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на прес-конференції, повідомляють Патріоти України.

"Ми створюємо компанію, яка буде займатися розробкою технології", - заявив він. Міністр повідомив, що компанія буде називатися Hype.ua. "Ми робимо ставку на ревіталізацію наших технологій. Надшвидкісні залізниці, які рухаються зі швидкістю 250-300 км/год відходять у минуле з появою Hyperloop", - сказав Омелян.

Майданчик для тестування даного виду транспорту з'явиться в Дніпрі за підтримки партнерів, які будують Hyperloop в Мексиці. До проекту приєдналися Академія наук, Південмаш, Укроборонпром, Unit City, Інтерпайп, Платформа розвитку інновацій.

За словами директора Південмашу, учасники робочої групи спілкувалися із засновником проекту Hyperloop One Ілоном Маском. Однак набагато більш активну участь в будівництві українського майданчика прийме компанія, яка займається будівництвом Hyperloop в Мексиці - вона буде консультувати робочу групу створеного Центру транспортних інновацій.

Нагадаємо, Hyperloop - це розроблена Маском транспортна система, що складається із сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину. Раніше експерти порахували скільки коштуватиме будівництво Hyperloop в Україні та розрахували вартість квитка.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...