І без Нелі Штепи справляються: В Слов'янську депутати віддали 5 мільйонів гривень підрядчику, підозрюваному в шахрайстві

ТОВ "Перша дорожньо-будівельна компанія" є фігурантом 18 судових розглядів, серед яких і кримінальні провадження - фірмі інкримінують ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України - шахрайство.

В Слов'янську депутати віддали 5 мільйонів гривень підрядчику, підозрюваному в шахрайстві. Фото: 24tv.ua.

У Слов'янську чиновники міської ради віддали майже п'ять мільйонів гривень з держбюджету на ремонт доріг фірмі, яку підозрюють в шахрайстві. На ремонт кожної з п'яти вулиць виділялося 991-993 тисяч гривень, що відповідно до чинної на вересень 2015 редакції закону про держзакупівлі, дозволяла уникнути тендерної процедури, пишуть Патріоти України з посиланням на corruptua.org.

Таким чином одержувач замовлення вартістю майже 5 млн. гривень був непублічно визначено в кабінетах УЖКГ Слов'янської міськради. І вибір припав на перереєстровану в Київській області донецьку фірму - товариство з обмеженою відповідальністю "Перша дорожньо-будівельна компанія".

Ще за часів президентства Віктора Януковича ця фірма виграла десятки тендерів на сотні мільйонів гривень, не в останню чергу через те, що її засновником виявився заступник директора Донецького облавтодору Віктор Коркішко. Навіть після зміни влади в 2014 році "ПДСК" залишилася на коні і продовжила перемагати в тендерах і отримувати підряди на будівельні роботи.

Уже на той момент вона засвітилася в багатьох судових справах. Через пошук на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень можна знайти 18 судових справ, фігурантами яких є "ПДСК". Тут можна зустріти адміністративні, господарські та навіть кримінальні справи.

У квітні 2016 року "Перша" стала фігурантом кримінальної справи. Старший слідчий Краматорського відділу поліції ГУ в Донецькій області подав клопотання в Краматорський міський суд про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ТОВ "Перша дорожньо-будівельна компанія". Фірмі інкримінують ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України - шахрайство.

За останні півроку ТОВ "Перша дорожньо-будівельна компанія" загриміла в ряді резонансних судових справ. У компанії відсудили 6,6 млн. гривень за несплату кредитних зобов'язань. Стало відомо, що її діяльністю зацікавилося СБУ.

Вишенькою на торті стала постанова Краматорського міського суду про доступ до документів ТОВ "ПДСК" за підозрою в шахрайстві при виконанні ремонту доріг.

Багато питань залишилося і по самому ремонту доріг в Слов'янську. В УЖКГ Слов'янської міськради були надані договори і акти виконаних робіт. З невідомих причин надані документи на кожну з вулиць мали різну кількість листів.

У більшості вулиць немає цікавого документа - "Порівняльний склад ресурсів норм з уточненою ресурсною частиною». Саме тут вказується, як саме витрачалися гроші під час кожного з етапів робіт. Але навіть наданий порівняльний склад на дві вулиці з п'яти красномовно розповів про те, яким чином в Слов'янську ремонтувалися дороги.

Крім того, фірма явно завищувала вартість використаних матеріалів, оренди техніки та обсягів виконаних робіт. Також незадовільним виявилося і сама якість ремонту на ділянках деяких вулицях. В цілому, питань немає тільки до якості покриття на одній з п'яти вулиць.

Паспорти придбали за хабар, в Україні ніколи не бували: Роми обманювали швейцарську владу, прикидаючись... українцями

середа, 8 травень 2024, 11:59

У столиці Швейцарії Берні виявили низку випадків зловживання українськими паспортами з боку ромів. Про це пише місцевий портал новин Nau, передають Патріоти України. Щонайменше десять сімей ромів використовували отримані обманним шляхом або за хабар па...

"Це не моя війна. Ви її почали, ви її і закінчуйте": Військовослужбовиця розповіла про роботу у ТЦК

середа, 8 травень 2024, 11:44

Реабілітолог, бойова медикиня та учасниця бойових дій Юлія Вітковська після Бахмуту та Вугледару служила на Чернігівщині, де й пройшла військово-лікарську комісію. Зараз вона несе службу у територіальному центрі комплектування і розповіла подробиці про...