"Я - громадянин України": "У суді "Топаз" розповів, як відмовився від обміну на українських заручників

На уточнення, чи дійсно антимайданівець не хоче взяти участь в обміні, Кромський відповів: "Навіщо? Я від себе не втечу".

"Топаз" у суді. Фото:ТСН

Учаснику антимайдану Гнату Кромському, відомому як "Топаз" пропонували участь в обміні на українських заручників, яких бойовики незаконно утримують на Донбасі, але він відмовився. Таку заяву Кромський зробив перед журналістами в Київському райсуді Харкова, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

"Так, пропонували. Я сказав, що я - громадянин України, громадянин цього міста", - заявив "Топаз". На уточнення, чи дійсно він не хоче взяти участь в обміні, Кромський відповів: "Навіщо? Я від себе не втечу".

Як відомо, Київський райсуд Харкова визнав Кромського винним в скоєнні злочинів, передбачених ч.1. ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.1 ст.294 (масові заворушення), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України та засудив його до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Частину попереднього ув'язнення Кромський вже відсидів за законом Савченко як день за два, ще частина (з 20 червня 2017р) - з розрахунку один до одного, тому "Топазу" доведеться провести у в'язниці ще близько двох років.

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...