Я був вражений: Президент розповів про героїчне прохання бійця, який втратив ногу на Донбасі

Порошенко відвідав військовослужбовців, які проходять лікування у Головному військовому клінічному госпіталі.

Фото:http://www.president.gov.ua/

Більшість військовослужбовців, які перебувають на лікуванні в Національному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь", бажають повернутися в свої підрозділи. Про це заявив президент Петро Порошенко під час вручення державних нагород з нагоди Дня Збройних сил України, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт глави держави.

"Я був вражений бажанням абсолютної більшості з них повернутися в свої батальйони. Один сержант навіть сказав: "Пане президенте, мені тут військова комісія перепони створює. Я прошу вас втрутитися". Тому що ампутована частина гомілки. Ми зробимо йому протез і він обов'язково повернеться в стрій. І своїм прикладом буде виховувати нових хлопців, які записалися зараз на службу за контрактом", - розповів глава держави.

Як повідомляє прес-служба президента, раніше Порошенко відвідав цих військовослужбовців в госпіталі. У відділенні невідкладної хірургії глава держави поспілкувався з бійцями, які отримали поранення в зоні АТО, привітав їх зі святом і вручив пам'ятні подарунки.

"Радий в цей день бути поряд з вами, дуже пишаюся такими воїнами", - зазначив Порошенко.

Президент цікавився обставинами поранення, а також ходом лікування і достатністю медичного забезпечення для якісного відновлення здоров'я.

Більшість поранених військових розповіли, що планують продовжити службу в рядах ЗСУ. Президент підкреслив, що досвід, який отримали військові в бойових діях, надзвичайно корисний армії і їх побратимам, які зараз продовжують захищати Україну.

Глава держави також відвідав центр малоінвазивної хірургії та ендоскопії клініки абдомінальної хірургії, де посол Японії в Україні Сумі Шигекі передав міністру оборони Степану Полторак сертифікат на новий відеоендоскопічний комплекс.

Президент зазначив, що госпіталь істотно модернізували і лікування в ньому пройшли понад 13 тис. військових.

"Значна частина з них повністю повернули здоров'я завдяки професіоналізму і дбайливим рукам персоналу госпіталю. Звичайно, ці руки треба "озброювати". І дуже важливо, що ми їх "озброюємо" сучасною технікою, томографами, які купуються за рахунок коштів державного бюджету, і за рахунок допомоги, яку надають нам наші іноземні партнери, зокрема Японія", - підкреслив Порошенко.

Він подякував японській стороні і офісу проектної підтримки ООН за допомогу - в рамках програми було також надано обладнання госпіталям у Вінниці, Харкові, Львові, Одесі.

"Дякуємо за співпрацю, яка дозволила нам вийти на такі результати і зробити лікування українських воїнів своєчасним", - сказав президент.

"Думаю, що ця співпраця є символічною. Дуже важливо почути, що це чергове продовження, це стосується не тільки Києва, а й багатьох інших міст, де українські воїни отримують лікування. Також дуже важливо, що ми мали можливість направити на лікування за кордон 278 військовослужбовців, 257 з яких вже повернулися, отримавши необхідну допомогу, яка дозволила їм повернутися до нормального життя або до лав ЗСУ", - додав глава держави.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...