"Я любив Україну і любив цей народ": Загиблий журналіст залишив передсмертну записку

За російським журналістом Олександром Щетиніним в Україні велося спостереження.

Олександр Щетинін. Фото: nr2.com.ua.

У загиблого засновника сайту «Новий регіон» Олександра Щетиніна були матеріальні труднощі. Про це «Стране» на умовах анонімності розповів чоловік, який добре знав журналіста, передають Патріоти України.

«...Проблеми були. З фінансуванням його ресурсу "Новий регіон» в тому числі, це не секрет. Тому що політика агентства була критикувати будь-яку владу і не знімати матеріали за гроші. Олександр Щетинін був одним з перших росіян, хто підтримав Майдан відкрито, він багато в чому цим поплатився. Сайт займав позицію непродажного. Це зіграло багато в чому на те, що у Щетиніна були матеріальні труднощі», - повідомив співрозмовник видання, додавши, що співробітникам видання затримували зарплату.

«Фінансування взагалі, наскільки я знаю, у співробітників було за рахунок того, то Щетинін продав свою машину і квартиру. Він з останніх сил утримував агентство на плаву», - розповів друг загиблого.

Відповідаючи на питання, чи могли проблеми на роботі стати причиною важкого емоційного стану Щетиніна, співрозмовник журналістів повідомив: «Так, однозначно. Він про це згадував у своїй посмертній записці. Він просив вибачення у всіх співробітників, що він не зміг вирівняти фінансову ситуацію і виплатити їм зарплату ...».

Крім того, Щетинін був позбавлений спілкування зі своїми дітьми.

«Він сильно переживав через розлучення. Діти у нього залишилися в Росії, дві дівчинки-близнючки і хлопчик. У своєму посмертному листі він вказував на те, що однією з найбільш нестерпних подій було те, що він не міг спілкуватися зі своїми дочками протягом останніх 4,5 років. Як відомо, Щетинін був нев'їзний - він не міг виїхати в Росію, тому що там проти нього були справжні гоніння», - розповів чоловік, знайомий з ситуацією.

За його словами, перед смертю журналіст надіслав електронною поштою одній зі своїх співробітниць лист, в якому «все досить лаконічно викладено».

«Сам Олександр Щетінін просив оприлюднити його після того, як все вляжеться. Можу сказати, що там нічого сенсаційного. Тільки в кінці він чітко написав: «Я любив Україну і любив цей народ». У листі багато особистих моментів, людина була на межі, але його стиль написання говорить про те, що людина віддавала собі звіт в тому, на що йде. Він був дуже сильним, вольовим ... », - повідомив співрозмовник видання, додавши, що за Щетиніним велося стеження з боку ФСБ.

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...