"Я смерті не боюся. Скільки в мені є сил, стільки я буду боротися проти свавілля", - Чийгоз на "суді" в Криму (відео)

Заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтем Чийгоз виступив під час останнього засідання судилища в окупованому Криму 24 березня.

Ахтем Чийгоз на судилищі по "справі 26 лютого". Фото: Крим. Реалії.

У неділю, 27 березня, на YouTube з'явився відеозапис з промовою фігуранта "справи 26 лютого", заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза з останнього засідання судилища в окупованому Криму 24 березня. У даній промові Чийгоз закликав суддів дотримуватися законів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Перебуваючи за ґратами, розуміючи абсурдність даної справи, я наполягаю на тому, щоб все відповідало закону. Це не тому, що я вірю в цей закон. Я знаю, що суди, і прокуратура, і слідство знаходяться під тиском політиків. Ви всі будете приймати ті рішення, які вони вам скажуть", - сказав він.

"Я вас закликаю до того, до чого ви присягали - до дотримання закону. Якщо кожен з вас на своєму рівні не буде дотримуватися законів, не буде майбутнього у наших дітей. Не тільки у кримськотатарських дітей... Ви не забувайте, репресії торкнулися всіх. Ваші діти потім теж будуть страждати. Ви, тупо виконуючи чиїсь вказівки, несете відповідальність. Ви не повинні це забувати", - додав Чийгоз, зазначивши, що в 1930-ті роки від репресій сталінської системи постраждали всі - і ті, кого переслідували, іті хто переслідували, і навіть їхні діти.

Він в черговий раз нагадав, що не збирається їхати з Криму: "Я не збираюся їхати зі своєї батьківщини. У мене тут діти, внуки, старі батьки. Мені не 30, не 40 років. Я більшу частину життя прожив. Я смерті не боюся. Але моє життя не в ваших руках. Ви чиніть згідно вашої совісті. Виконуйте хоча б те, що декларуєте. Це ж потім буде стосуватися всіх".

"Ці порушення, це беззаконня, яке тут діється, мене дуже обурює. Але руки я не опущу. Скільки в мені є сил, дихання, скільки мені відпущено Аллахом, стільки я буду боротися проти такого свавілля. Кожен повинен відповідати за свої вчинки. Я не робив нічого такого, за що мені було б соромно перед моїми співвітчизниками, перед моїми дітьми, так і ви постарайтеся не робити злочинних дій, щоб не довелося страждати всім людям, а ще більше, щоб не довелося соромитись вашим дітям", - резюмував Чийгоз .

Нагадаємо, після окупації Криму Росією на півострові кремлівські карателі почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь в мітингу прихильників територіальної цілісності України і протистояли бойовикам партії "Русское единство", якою керує кремлівська маріонетка Сергій Аксьонов. Події відбувалися 26 лютого 2014 року. За даними окупантів, через тисняву, що утворилася, двоє мітингувальників загинули, 79 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Правозахисний центр "Меморіал" в Росії визнав політв'язнями фігурантів "справи 26 лютого", які утримуються під вартою - Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі.

Виверження вулкана створило таємницю на два тисячоліття: Японські археологи віднайшли місце смерті засновника Римської імперії

субота, 4 травень 2024, 9:32

Археологи з Токійського університету стверджують, що руїни римської вілли, виявлені ними під залишками іншої вілли біля гори Везувій, можуть бути місцем смерті Октавіан Августа. Варто нагадати, що саме Октавіана, а не його родича і названого батька Юл...

Купити може будь-хто? У США в продаж надійшов робот-собака з вогнеметом і шокував мережу (фото, відео)

субота, 4 травень 2024, 9:23

Компанія Throwflame, виробник вогнеметів зі штату Огайо, США, нещодавно представила дистанційно керованого робота-собаку з функціональним вогнеметом, встановленим на спині. Про це йдеться на сайті компанії, передають Патріоти України. Thermonator – це...