Я зрозумів, що країна мною опікується: Володимир Жемчугов розповів про лікування в Німеччині

Луганський партизан, який пережив жахи полону терористів, повідомив, що німецький уряд витратив на його лікування 150 тисяч євро.

Володимир Жемчугов. Фото:https://gazeta.ua

На лікування луганського партизана Володимира Жемчугова німці витратили €150 тис. Про це він розповів виданню Gazeta.ua після того, як днями повернувся з Німеччини, інформують Патріоти України.

"Коли відправили у Німеччину на лікування, зрозумів: країна мною опікується. Німецькі лікарі сказали, що повинні зробити таким, який був до війни. Мені це дуже сподобалося.

Я одночасно лікувався в кількох відділеннях. Робили операції на животі і вусі. Лікували очі. Німці взялися за всі мої проблеми одночасно. Німецький уряд витратив на моє лікування 150 тисяч євро платників податків. Зробили вісім різних операцій і протези.

Наступі дві операції зроблять за рік і за два. Непогано бачу правим оком, можу навіть читати на планшеті заголовки новин. У лівому тільки почали з'являтися кольори. Раніше бачив лише чорно-білі сутінки. Сутінки почали переходити у світанок.

У Німеччині часто зустрічався з політиками. Їздив до Берліна, Штутгарта, Гессена. І всі цікавляться, чи є у нас докази, що Boeing 777 у липні 2014-го збили росіяни? Чи є на Донбасі російські війська?

Якби навіть я викрав одного російського спецпризначенця й перетягнув його волоком на наш бік, привіз до вас до Берліна, - казав їм, - і він би розповів усе - з якого підрозділу, де воював в Україні, скільки йому платили в російській армії, - ви б все одно, нічого, крім висловлення стурбованості, не зробили б.

Путін скаже, що той спецпризначенець звільнився з армії і пішов воювати добровольцем. У відповідь німці мовчали", - сказав Володимир.

Слід нагадати, що Володимир Жемчугов перед тим, як потрапив до полону, був важко поранений. Втратив обидві руки і зір. Звільнили його з лап терористів 17 вересня 2016 року.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...