Як культура об'єднує Україну: Міністр розповів про концерт у Маріуполі

Ми повинні докладати всі сили для збереження контактів з людьми на непідконтрольних територіях, вважає Черниш.

Концерт гурту "Океан Ельзи". Фото: Styler

Міністр Вадим Черниш розповів, яка робота проводиться для того, щоб жителі окупованого Донбасу "органічно влилися в українське суспільство" Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Газета.Ru".

На концерт групи "Океан Ельзи", який відбувся 18 травня в Маріуполі, завітали молоді люди з окупованого Росією Донецька. Як розповів міністр у справах окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, вони доклали чималих зусиль, щоб виїхати з непідконтрольних Україні територій заради зустрічі з улюбленими виконавцями.

Говорячи в інтерв'ю "Газета.Ru" про "містки", які пов'язують Україну з окупованими територіями, Черниш згадав "різноманітні культурні контакти", у тому числі концерти Вакарчука і компанії в Маріуполі та Краматорську. "Я багато раз приводив приклад концерту "Океану Ельзи" в Маріуполі. Він і в Краматорську був абсолютно масовим, але наслідки маріупольського я особисто бачив на КПВВ в Новотроїцькому.

Я там спілкувався з молодими хлопцями, які масово їхали назад в Донецьк з цього концерту. Мене впізнали хлопці і вийшли з черги, без преси, без будь-якого офіціозу просто розповідали, як вони заздалегідь виїжджали, щоб не дізналися на тій стороні, і яким це було для них святом. Ми повинні докладати всі сили для збереження контактів з людьми на непідконтрольних територіях і їх примноження.

Так сталося, що ми розділені зараз, але як тільки ми туди повернемося, вони повинні органічно зможуть влитися в українське суспільство. Ми єдиний народ, єдина країна. Якщо ці контакти не підтримувати, вони швидко заміщуються", - підкреслив міністр.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...