Як РФ "підвищувала демографію" у Криму: Росіян тисячами завезли на півострів, - Луценко

Водночас понад 2000 українських в'язнів були примусово виселені до Росії.

Окупований Крим. Фото: ZN.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що російська влада завезла до анексованого Криму майже 73 тисячі людей з Росії. "Це заборонено міжнародним законодавством", – повідомив Луценко. Про це інформує телеканал "112 Україна", передають Патріоти України.

"Хто саме ці люди? Очевидно, що росіяни. Вони заїхали з території Російської Федерації на українську територію, змінюючи демографічний склад", – зазначив Луценко. За його словами, також 2 тисячі 200 українських в'язнів з в'язниць та ізоляторах були примусово виселені для відбування покарання до Росії.

"Міжнародне законодавство забороняє змінювати демографічну картину на окупованих територіях", – наголосив генпрокурор. Нагадаємо, що раніше у СБУ заявили про затримання на кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії українських півострова перейшли служити армії РФ.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...