Як у Львові Національне Свято Шоколаду зустрілося з Чемпіонатом світу з шахів (фотофакти)

Найбільшою скульптурою цього року стала фігура шахового коня, на виготовлення якої використано 1 тонну шоколаду.

Шоколадні шахи. Фото: прес-служба Львівської міської ради.

В рамках X Національного Свята Шоколаду, що проходить у Львові з 4 по 8 березня, відомі шоколатьє створили великі фігури шахової королеви та коня. Про це інформують у прес-службі Львівської міської ради, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як зазначається, щоб підтримати Марію Музичук, яка захищає свій титул на Чемпіонаті світу з шахів серед жінок, шоколатьє Валентин Штефаньо створив скульптуру шахової королеви. На її створення пішло 2 дні.

“Скульптуру було зроблено без ескізу, просто в мене в голові, і протягом 2 днів я імпровізував”, - зазначив Штефаньо. Крім того, у рамках солодкого свята також зробили із шоколаду скульптуру шахового коня.

“Ми не могли оминути увагою той факт, що в час, коли триває Національне Свято Шоколаду, у Львові відбувається Чемпіонат світу із шахів. Тож ми однозначно вирішили підтримати шахову тему на Святі Шоколаду. Зокрема, найбільшою скульптурою цього року стала фігура шахового коня, на виготовлення якої використано 1 тонну шоколаду”, - розповів директор Національного Свята Шоколаду Андрій Сидор.

Діткам на Святі шоколаду пропонують поринути у подорож “Дитячою шоколадною країною”. Маленькі відвідувачі, які вже вміють або мають бажання навчитися грати у шахи, мають змогу зіграти партію із вихованцями шахових клубів.

Також на гостів Свята чекає традиційний Шоколадний ярмарок, майстер-класи від професіоналів-шоколатьє та створення шоколадних скульптур для Шоколадного міста. А ще на Національному Святі Шоколаду діє інтерактивний Музей шоколаду.

Обрали свій шлях: Скільки церков перейшли до ПЦУ після початку повномасштабного вторгнення

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:30

Понад 8 тис. церков УПЦ МП досі діють на території України. Від початку повномасштабного вторгнення їх кількість зменшилася лише на 685 громад. Про це повідомляє "Опендатабот", передають Патріоти України. На початку повномасштабного вторгнення в Украї...

Хлопець у Дніпрі заїхав на АЗС за кавою та раптово став мільйонером (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:01

Ім'я щасливчика – Артем Пісоцький. 17 квітня чоловік заїхав на АЗК за вранішньою кавою і вирішив купити лотерейний білет. "Я часто купую лотерейні білети на заправці. Обрав лотерею "БАГАТСТВО ФАРАОНІВ". У цьому білеті був виграш – 100 гривень, я виріши...