Як у середньовіччі: У Львові чекають на епідемію через невивіз сміття

З підвищенням температури повітря буде відбуватися гниття накопичених відходів, що може призвести до сприятливих умов для розмноження збудника небезпечних захворювань, таких як дизентерія, кишкові інфекції, вірусний гепатит, туберкульоз та багато інших.

Львів завалений сміттям. Фото:112 Україна

Через проблеми з вивезенням сміття у Львові можуть виникнути епідемії, оскільки у відходах можуть розмножуватись різні збудники захворювань, зокрема кишкових інфекцій, дизентерії, вірусного гепатиту А та лептоспірозу. Про це розповів заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин в інтерв’ю Zaxid.net, передають Патріоти України.

"Усі мешканці Львова бачать, що робиться зі сміттям: контейнери переповнені, сміття не вивозиться. Звичайно, що це є небезпечно. З підвищенням температури повітря буде відбуватися гниття накопичених відходів, що може призвести до сприятливих умов для розмноження збудника небезпечних захворювань. Зокрема, це дизентерія, кишкові інфекції, вірусний гепатит, туберкульоз та багато інших", – зазначив він

У коментарі головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, розповіла, що як тільки у місті буде потепління принаймні до 20 градусів, то у місцях збору відходів буде скупчення мух, які є переносниками мікроорганізмів, що можуть викликати гострі кишкові інфекції. Зокрема, це може трапитися, якщо мухи потраплять на харчові продукти.

"Є також небезпека, що збільшиться кількість щурів у місцях, де є харчові відходи. Вони є переносниками лептоспірозу. Також може збільшитись кількість бродячих собак, а тому, ймовірно, збільшитьсь кількість укусів, а собаки бувають хворими на сказ", – каже Наталія Тімко.

За словам Волошина, наразі немає повідомлень про спалахи інфекційних захворювань через переповнені сміттєві контейнери. Однак, якщо ситуація з вивозом сміття не зміниться, то є загроза спалаху нових епідемій. Волошин додав, що якщо буде зафіксовано перевищення епідпорогу, то це є приводом для закриття навчальних закладів.

21 березня Олег Синютка заявив, що сміття з усіх переповнених майданчиків вивезуть протягом тижня. У Львівській міськраді кажуть, що таких майданчиків є 454, що становить третину усіх майданчиків у місті.

Раніше стало відомо, що львівські школи і дитячі сади можуть припинити заняття в зв’язку з переповненістю відходами сміттєвих майданчиків.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...