Які країни для українців є найбільш бажаними для роботи, навчання чи еміграції, - соцопитування (інфографіка)

Охочим виїхати за кордон запропонували вибрати одну чи декілька країн, куди вони мають намір вирушити.

Ілюстрація:Главком

У квітні 2018 року збиралися виїхати за кордон з метою тривалого перебування 7% українців. Країна, до якої збирається найбільша частка серед охочих, це Польща (36%). Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, передають Патріоти України з посиланням на Дзеркало тижня.

Втричі менше респондентів обрали Чехію і Німеччину: 12% і 11% відповідно. Росію назвали лише 7% опитаних, а США — 6%. До Італії та Канади збираються виїхати з метою тривалого перебування 5% і 3% респондентів відповідно. Угорщину і Францію обрали по 2%.

Останньою країною, яка закриває десятку найпопулярніших країн, є Ізраїль (1%). Інші країни вказували не більше 1% респондентів. Не визначились із країною переїзду 16% опитаних, а інші 6% не змогли відповісти.

Як нагадав директор КМІС Володимир Паніотто, у грудні 2017 на замовлення видання "Дзеркало тижня. Україна" інститут вже проводив дослідження щодо міграції. Дане дослідження дещо уточнює ситуацію.

"У грудні 2017 ми також задавали питання "Якби у Вас був вибір, куди їхати на заробітки за однакової зарплати, то куди б Ви поїхали в першу чергу?". Відносна більшість серед цих потенційних емігрантів називали Німеччину (14% від тих, хто готовий виїхати) і Польщу (13%).

А от у квітні 2018 серед тих, хто реально планує виїхати, на першому місті Польща 36%, потім Чехія (13%) і Німеччина (11%). Це різниця між мріями, абстрактним бажанням ("якби у Вас був вибір..") і реальністю, коли такий вибір обмежений. Хотіли б до Німеччини, а більше їдуть до Польщі", - сказав він.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування з 3 по 20 квітня 2018 року серед 4005 респондентів по всій Україні окрім окупованих територій. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 2.3% для показників близьких до 50%, 2% — для показників близьких до 25%, 1,4% — для показників близьких до 10%, 1% — для показників близьких до 5%.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...