Якщо погодиться громада: У Києві запропонували побудувати торговий центр над ще однією станцією метро

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА вже обговорювали можливість реконструкції станції метро Дорогожичі з надбудовою громадських приміщень.

Станція метро "Дорогожичі". Ілюстрація:kiev.segodnya.ua

Київське інвестиційне агентство пропонує побудувати багатоповерховий торговий центр над станцією метро Дорогожичі. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"На останній науковій раді обговорили чимало важливих питань, що стосуються життя нашого міста. В першу чергу обговорювали можливість реконструкції станції метро Дорогожичі з надбудовою громадських приміщень. Київське інвестиційне агентство (КІА) запропонувало побудувати над цією станцією кілька поверхів і відкрити там торговий центр", - написав Майзель.

При цьому він додав, що члени наукової ради відмовили КІА в розгляді цього проекту і висунули вимогу - спочатку провести громадські слухання з цього питання.

"Якщо громада погодиться на будівництво торгового центру, то наукова рада ще раз розгляне цей проект. У разі позитивного рішення КІА зможе відправити його на інвестиційний конкурс", - написав директор Департаменту транспортної інфраструктури.

Чиновник підкреслив, що без схвалення з боку суспільства жоден з подібних проектів реалізований не буде.

Як відомо, з середини вересня активісти виступають проти будівництва торгового центру на перехресті біля станції Героїв Дніпра.

У ніч на 13 вересня вони частково перекрили рух по проїжджій частині і пообіцяли перекрити його повністю, якщо вимоги про припинення будівництва не будуть виконані.

В результаті місцева влада заявила, що будівництва на Героїв Дніпра не буде, поки не проведуть громадські слухання з цього питання. 6 жовтня мер Віталій Кличко зазначив, що будівництво триватиме лише за згодою громадськості.

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися": В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:54

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Йдеться про те, що ці люди також н...

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...