Японські вчені знайшли чорну діру, що "сховалася" за хмарою газу

Аналізуючи дивну поведінку хмари міжзоряного газу, що отримала назву "Куля", вчені прийшли до висновку, що поряд з нею може бути чорна діра.

Вчені знайшли в нашій Галактиці  чорну діру, яка  "сховалася". Фото: naked-science.ru.

Японські вчені вважають, що поруч із залишками наднової W44, які знаходяться на відстані 10 тисяч світлових років від нас, може розташовуватися чорна діра, яка "сховалася" за хмарою міжзоряного газу. Про це повідомляє ресурс Naked Science, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

При дослідженні молекулярних хмар навколо залишків загиблої зірки вчені звернули увагу на дивну поведінку хмари міжзоряного газу, що отримав назву "Куля", яка рухається проти обертання нашої Галактики і має величезну кінетичну енергію. Швидкість руху "Кулі" становить близько 120 км/с.

Дослідники сформулювали дві гіпотези для пояснення даного феномена, і вони обидві пов'язані з активністю гіпотетичної чорної діри. На думку астрономів, розташована поблизу чорна діра могла притягнути до себе хмару газу, яка утворилася після вибуху наднової. У цьому випадку маса чорної діри може становити 3,5 маси Сонця. Друга гіпотеза припускає, що таємничий об'єкт рухається крізь газову хмару, а його маса може досягати 36 сонячних мас.

Відзначається, що достовірність гіпотез можуть підтвердити лише подальші дослідження. На даний момент вчені припускають існування лише 60 чорних дір у Чумацькому Шляху. Однак допускається, що в нашій Галактиці може перебувати близько 1 млрд таких об'єктів.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...