Японські вчені планують пробурити Землю наскрізь і дійти до мантії (фото)

Дослідники сподіваються, що, вивчаючи мантію, вони зможуть розробити більш досконалу систему для прогнозування землетрусів.

Дослідники будуть використовувати бурове судно Chikyu. Фото: gizmodo.com.

Вчені з Японського агентства морських геологічних наук і технологій (JAMSTEC) оголосили на цьому тижні про плани вперше в історії дійти буром до кінця земної кори і досягти мантії. Дослідники говорять, що вони будуть використовувати бурове судно Chikyu для досягнення своєї мети, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Корабель здатний до буріння в три рази глибше, ніж установки, які раніше намагалися і не змогли пробурити земну кору. Дослідники планують поглибити свердло на 2,5 милі нижче поверхні океану і потім просвердлити 3,7 миль земної кори, щоб, нарешті, зібрати зразки мантії.

Дослідники планують почати попереднє дослідження для визначення місць буріння біля берегів Гавайських островів у вересні.

Вчений з JAMSTEC повідомив, що 2030 рік - остання дата початку буріння. Місця, поряд з Коста-Рікою і біля узбережжя Мексики також розглядаються в якості потенційних місць буріння. Дослідники сподіваються, що, вивчаючи мантію, вони зможуть розробити більш досконалу систему для прогнозування землетрусів.

Крім того, вони хочуть краще зрозуміти кордон між земною корою і мантією, а також отримати уявлення про історію нашої планети.

Історія людей, які намагаються дістатися до мантії Землі, налічує понад 50 років. За весь цей час, вченим ніколи не вдавалося пробурити кору наскрізь.

В Україні зафіксовано спалах парвовірусу - інфекціоніст розказав про перебіг й ускладнення

вівторок, 23 квітень 2024, 18:50

Парвовірус В19 - це інфекційна еритрема, заразна хвороба, яку можна підхопити повітряно-крапельним шляхом. До того ж паровірус може пройти абсолютно безсимптомно і проявитися легким нежитем і кашлем. Людина подумає, що просто застудилася. Про це розпов...

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...