Путін боїться, що "піндоси" його клонують? Пентагон дав пояснення, для чого йому біоматеріал росіян

Тендер на поставку біоматеріалів із Росії був оголошений для продовження досліджень опорно-рухового апарату та виявлення пов'язаних із травмами різних біомаркерів.

Американці не планували клонувати росіян. Ілюстрація: Рейтерс.

Збір біоматеріалу саме у росіян не був навмисним, роботи пов'язані з вивченням опорно-рухового апарату. Про це повідомив представник навчального авіаційного командування (AETC) ВВС США, передають Патріоти України із посиланням на РІА «Новини».

Як зазначається, 19 липня на сайті державних закупівель США Federal Business Opportunity з'явився контракт ВВС США, які мали намір купити 12 зразків РНК і 27 зразків синовіальної оболонки, що виробляє необхідну для роботи суглобів синовіальну рідину.

За словами представника AETC Бо Дауні, в даний час центр із молекулярних досліджень 59-ї медичної авіагрупи проводить «дослідження опорно-рухового апарату для виявлення різних біомаркерів, пов'язаних з травмами».

Дауні додав, що для досліджень було потрібно два набору зразків - із захворюваннями і контрольні зразки РНК і синовіальної оболонки. Перший набір надала «розташована в США компанія». «У запиті [дослідного центру] не було прописано, де повинні бути отримані зразки. Однак для продовження дослідження були потрібні аналогічні зразки. Оскільки спочатку постачальник надав зразки з Росії, які підходять для початкової групи захворювань, то і контрольна група зразків також повинна бути російського походження», - сказав він. Представник AETC зазначив, що метою є цілісність дослідження, а не походження зразків. Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що «певні сили» збирають біологічний матеріал росіян.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...