Ярмарок абсурду: У Авакова заявили, що налетіли з автоматами на активістів блокади Криму через турботу про їхнє життя

На Чаплинці учасників акції блокади Криму штурмують озброєні нацгвардійці і бійці батальйону Херсон, змушуючи їх відійти від лінії електроопори, яку необхідно відремонтувати.

Активісти блокади Криму поблизу ЛЕП. Фото: соцмережі.

"Ілля Ківа і 70 збройних автоматників з Нацгвардії і батальйону Херсон штурмують учасників акції блокади на Чаплинці. Комендат наметового містечка Ділявер-ага сидить всередині однієї з опор. Автоматники оточили все навколо, - написав журналіст Осман Пашаєв у Facebook, передають Патріоти України.

Пізніше Пашаєв повідомив, що Ілля Ківа відвів автоматників на 50 метрів від електроопор на Чаплинці. У свою чергу, журналіст Шевкет Наматуллаєв також повідомляє в Facebook, що силовики почали застосовувати силу, є постраждалі. "Силовики хочуть відтіснити учасників блокади від ліній електропередач. За словами очевидців, вже кілька кримських татар постраждали. Силовики не стріляють, але б'ють прикладами автомата, в тому числі і жінок. Протистояння продовжується, на місце зіткнення продовжують прибувати кримські татари, які живуть в Херсонській області", - пише він.

Сам Ілля Ківа зробив заяву в ефірі телеканалу 112 Україна і розповів свою версію подій. "Дві опори на Чаплинському напрямку знаходяться в аварійному стані і в будь-який момент можуть впасти, а протестуючі знаходяться від них в катастрофічній близькості. Наше завдання - дати можливість ремонтним групам провести ремонтні роботи", - повідомив він. Крім того, Ківа заявив, що вказані ЛЕП постачають електроенергію також в Херсонську і Миколаївську області.




Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...