На Рівненщині затримали "бурштинових киргизів": вилучене каміння та вироби з нього на сумму 100 тисяч гривень

Порушено кримінальні справи - поліція встановлює всі подробиці злочину.

Бурштин. Ілюстрація: mukachevo.netРівненські поліцейські затримали осіб киргизької національності, які намагалися перевезти бурштин в автомобілі "Chevrolet Aveo".

Про це повідомляє ГУ Нацполіції України, передають Патріоти України.

Було вилучено каміння та вироби з нього на орієнтовну суму 100 тисяч гривень. За обома фактами порушено кримінальні провадження за статтею 198 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, штраф за нелегальні розкопки становить 8 500 - 13 600 гривень. Якщо копача зловлять на місці злочину - міліція зобов'язана вилучити бурштин, а також знаряддя видобутку. Правоохоронці регулярно ловлять порушників, але припинити нелегальний видобуток коштовних камінців не можуть.

Українці ризикують втратити до 50% пенсії: У чому причина і що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 6:50

Українські пенсіонери ризикують втратити від 20% до 50% виплат за рішенням суду. Це можливо у разі наявності боргів, які пенсіонер не в змозі погасити іншим чином. Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства юстиції, передають Патріоти України. "Заходами...

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...