Єдина помісна православна церква в Україні: В УПЦ МЦ зробили важливу заяву

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ МП Олександр Драбинко висловив припущення, що це питання могло б бути вирішено на всеукраїнському референдумі.

В УПЦ МП прокоментували можливість створення єдиної православної церкви в Україні. Фото: Вголос.

Питання канонічного статусу православної церкви і об'єднання християн можна було б вирішити на всеукраїнському референдумі. Таку думку "Обозревателю" висловив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ МП Олександр Драбинко, передають Патріоти України.

Коментуючи результати останнього соцопитування, проведеного групою "Рейтинг", на тему створення в Україні єдиної помісної православної церкви, він зізнався: "Чесно кажучи, соціологічним рейтингам я зовсім не довіряю, оскільки вони не мають стовідсоткової об'єктивності. Кожне опитування має якусь мету, грубо кажучи - замовника. Крім того, багато що залежить від того, як формулюється запитання".

У якості альтернативи він запропонував проведення всеукраїнського референдуму, на який можуть бути винести такі два запитання: "1. Чи вважаєте ви, що Українська православна церква не повинна залежати від будь-якого центру поза державою Україна? 2. Чи вважаєте ви за доцільне ініціативи з досягнення єдності українського православ'я?"

"У разі позитивної відповіді на перших два запитання, третім могло би бути таке:" Чи підтримуєте ви звернення до Вселенського патріарха, оскільки він є главою матері-церкви, про надання статусу помісній українській православній церкві - тому об'єднанню, яке буде створено і буде мати більшість", - додав митрополит.

"Єдиною у політичному сенсі церква ніколи не може бути. Завжди будуть нові віяння, напрямки, але вони повинні бути об'єднані євхаристійно", - переконаний він.

"Я думаю, в Україні вистачило б грошей, щоб врешті-решт вирішити питання канонічного статусу і об'єднання християн на референдумі. Необхідно відновити канонічну єдність українського православ'я, яку було порушено 1992 року", - наголосив митрополит.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...