Європейці відкривають для себе Закарпаття: Група ентузіастів в захваті від подорожі Боржавською вузькоколійкою

Боржавська вузькоколійка введена в експлуатацію 23 грудня 1908 року. Дорога використовувалася перш за все для перевезення деревини з гірських масивів Полонини Боржава і Великий Діл в Закарпатську низовину.

Група ентузіастів в захваті від подорожі Боржавською вузькоколійкою. Фото: inmaps.info.

15 квітня група залізничних ентузіастів з Європи відвідала Боржавську вузькоколійку, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Очолював групу австрійський громадянин Вольфрам Венделін, який вивчив українську мову і видав уже не одну книгу про історичні залізниці України.

Поїзд відправився о 10.00 зі станції депо Берегово і проїхав до станції Іршава. Цей комерційний тур - перший в цьому році, його повністю оплатили залізничні фани. Закарпатські активісти, які сприяли відродженню Боржавської вузькоколійки, сподіваються, що туристи і надалі будуть цікавитися Боржавською вузькоколійкою та сприятимуть розвитку цього туристичного напрямку.

Закордонним залізничним фанатам пощастило побувати на Закарпатті в період, коли область буквально потопає в квітучих садах. Це вразило і порадувало гостей зі Словаччини, Польщі, Австрії, Німеччини та Великобританії.

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

"Консули мають робити все, але": Чалий вказав на нестиковку з припиненням видачі паспортів військовозобов’язаним українцям за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:28

Тимчасове припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном станом на зараз не є законним. Закон про мобілізацію в Україні, в якому передбачено положення про те, що чоловікам для отримання документів потрібно оновити свої ві...