Її били, в'язали до стовпа ганьби, плювала озвіріла "вата": Луганській волонтерці присвоїли звання "Народний герой України" (відео)

​Нагороду вручають із двома типами стрічок: червоно-чорними для військових і синьо-жовтими для цивільних.

Ірина Довгань отримала орден "Народний Герой України". Фото:zn.ua

У Чернівцях вручили 20 срібних орденів військовим, волонтерам та медикам, яких обрали шляхом голосування. Цю недержавну нагороду, запроваджену активістами та волонтерами, вручають тим, хто відзначився на передовій АТО. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Фотографії української патріотки, прив'язаної до стовпа в центрі Донецька, два роки тому облетіли весь світ. Ірина Довгань із Ясинуватої тільки тепер зізнається – потрапила до рук проросійських бойовиків тому, що про її проукраїнську позицію сепаратистам розповів уже колишній друг їхньої сім'ї.

"Передала на безпечну територію планшет, в якому були всі мої фінансові звіти. Зараз я вже можу сміливо про це говорити. Він сказав, що це планшет укропівки. За мною приїхали. Фотографія для мене вийшла дуже вдалою, бо врятувала мені життя", - розповіла волонтер Ірина Довгань.

Після звільнення з полону жінка вже на вільній від бойовиків території продовжила займатися волонтерством. Тепер отримала орден "Народний Герой України". "Ця нагорода дуже багато значить. Я буду гідною цієї нагороди", - пообіцяла жінка.

Останній спекотний день. Синоптики запевняють, що погода щміниться до кінця тижня

четвер, 2 травень 2024, 8:50

2 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність без опадів. . Лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями пройде невеликий дощ, повідомили в Українському гідрометцентрі. . Вітер буде північно-східний, на заході країни - півден...

"Це так не працює": Вчений розповів, у чому шкідливість БАДів

четвер, 2 травень 2024, 8:39

Маркетологи в Україні найчастіше спекулюють на БАДах, називаючи їх засобами "для покращення здоров'я". Але біодобавки не такі корисні, як здається на перший погляд. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біол...