Ілон Маск оголосив про початок виробництва дешевого електромобіля Tesla

​Нова модель Tesla 3 буде коштувати 35 тис. доларів, що набагато менше існуючих зразків.

Tesla запускає виробництво дешевого електромобіля. Фото: CNN.

Засновник компанії Tesla Ілон Маск оголосив про старт виробництва доступного для масового споживача електрокара моделі Tesla 3. Очікується, що до кінця року їх буде випущено вже близько 20 тис, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Модель 3 пройшла всі регуляторні вимоги щодо виробництва, випередивши графік на два тижні достроково", - заявив генеральний директор Tesla Ілон Маск на своїй твіттер-сторінці.

За його словами, перше авто зійде з конвеєра вже в цю п'ятницю, 7 липня.

При цьому повідомляється, що автоконцерн Tesla має намір випустити рекордно високу кількість очікуваної моделі протягом найближчих місяців. Зокрема, в липні планується випуск перших 30 автомобілів, в серпні - 100 моделей, у вересні - 15 і 20 тис. в грудні. Однак навіть такий графік виробництва не задовольнить відразу великої кількості замовлень, які вже отримала компанія.

На щорічних зборах акціонерів компанії в минулому місяці Маск заявив, що для виконання всіх отриманих запитів знадобиться час до кінця 2018 року.

Tesla відкрила можливість для попередніх замовлень на модель 3 більш року тому. Протягом декількох днів понад 300 тисяч клієнтів вклали депозити в розмірі 1000 доларів, щоб зарезервувати своє місце в черзі.

Очікується, що нова модель Tesla 3 буде коштувати 35 тис. доларів, що набагато менше існуючих зразків. Від нуля до сотні автомобіль розганяється за шість секунд. Повного заряду батарей вистачає на 344 км, повідомили в компанії.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...