Їм так зручно: Стало відомо, хто стоїть за спробою ввести цензуру в інтернеті

Паралель з досвідом російської влади в запровадженні цензури в інтернеті українські IT- фахівці однозначно простежують.

Олег Фролов. Фото: скріншот з відео.

Неформальним автором законопроекту № 6688, який може стати передвісником цензури в інтернеті, є один із заступників голови СБУ - Олег Фролов. Про це пише видання Realist, передають Патріоти України.

"Формально, крім Івана Винника з БПП, авторами законопроекту № 6688 виступають також Дмитро Тимчук і Тетяна Чорновіл з "Народного фронту". Всі троє - з парламентського комітету з нацбезпеки і оборони. Однак справжнім ініціатором цензури в інтернеті виступає СБУ - один із заступників голови Олег Фролов", - пишуть журналісти.

При цьому, як наголошується, Фролов вже не раз потрапляв в скандали з несанкціонованим прослуховуванням і збором інформації з телекомунікаційних мереж. "Фролов курирував спецзв'язок в СБУ ще в 2007-2010 роках. У 2011 році його призначають відповідальним заступником голови СБУ щодо захисту персональних даних. У липні 2014 року президент Порошенко, тобто незабаром після свого обрання, призначає його начальником департаменту оперативно-технічних заходів", - зазначає видання.

При цьому проти самого Фролова в інтернеті достатньо компромату. Його, зокрема, звинувачують у відновленні співпраці з ФСБ, а також використанні службового становища для особистого незаконного збагачення, зокрема присвоєння земельних ділянок під Києвом.

"Наскільки ці звинувачення обґрунтовані, ми, навряд чи, дізнаємося. Це можливо тільки в державі, де парламент може уповноважити розвідувальні та інші правоохоронні органи розслідувати звинувачення на адресу настільки високопоставлених держслужбовців. Однак паралель з досвідом російської влади в запровадженні цензури в інтернеті українські IT- фахівці простежують", - резюмували журналісти.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...