Ймовірний вбивця людства: Всесвітньо відомий вчений попереджає про небезпеку штучного інтелекту

Новітні технології можуть призвести до деградації людини, зробити її абсолютно безпорадною перед обличчям природи.

Стівен Хокінг. Фото: ZN.ua.

Відомий британський фізик-теоретик Стівен Хокінг вважає, що штучний інтелект в майбутньому може стати причиною загибелі людської цивілізації, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Розвиток штучного інтелекту може стати як найбільш позитивним, так і найстрашнішим фактором для людства. Ми повинні усвідомлювати небезпеку, яку він собою являє», - заявив він у четвер в ході відеоконференції в китайській столиці, відбулася в рамках Глобальної конференції мобільного інтернету.

За словами Хокінга, новітні технології можуть призвести до деградації людини, зробити її абсолютно безпорадною перед обличчям природи. Він додав, що в умовах природної еволюції і боротьби за виживання це означає вірну загибель.

У той же час учений відзначив, що при вмілому підході штучний інтелект здатний вирішити більшість проблем, які існують в світі. «Втім, я вважаю, що це зовсім не обов'язково станеться», - резюмував Хокінг.

Глобальна конференція мобільного інтернет буде проходить в китайській столиці з 27 квітня по 1 травня. У ній візьме участь понад 500 представників керівництва великих компаній з усього світу, в тому числі китайських Алибаба ( «Алибаба»), Baidu ( «Байду»), Huawei ( «Хуавей»), Tencent ( «Тенсент»). Очікується, що захід приверне увагу 100 тисяч відвідувачів.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...