Ймовірний вбивця людства: Всесвітньо відомий вчений попереджає про небезпеку штучного інтелекту

Новітні технології можуть призвести до деградації людини, зробити її абсолютно безпорадною перед обличчям природи.

Стівен Хокінг. Фото: ZN.ua.

Відомий британський фізик-теоретик Стівен Хокінг вважає, що штучний інтелект в майбутньому може стати причиною загибелі людської цивілізації, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Розвиток штучного інтелекту може стати як найбільш позитивним, так і найстрашнішим фактором для людства. Ми повинні усвідомлювати небезпеку, яку він собою являє», - заявив він у четвер в ході відеоконференції в китайській столиці, відбулася в рамках Глобальної конференції мобільного інтернету.

За словами Хокінга, новітні технології можуть призвести до деградації людини, зробити її абсолютно безпорадною перед обличчям природи. Він додав, що в умовах природної еволюції і боротьби за виживання це означає вірну загибель.

У той же час учений відзначив, що при вмілому підході штучний інтелект здатний вирішити більшість проблем, які існують в світі. «Втім, я вважаю, що це зовсім не обов'язково станеться», - резюмував Хокінг.

Глобальна конференція мобільного інтернет буде проходить в китайській столиці з 27 квітня по 1 травня. У ній візьме участь понад 500 представників керівництва великих компаній з усього світу, в тому числі китайських Алибаба ( «Алибаба»), Baidu ( «Байду»), Huawei ( «Хуавей»), Tencent ( «Тенсент»). Очікується, що захід приверне увагу 100 тисяч відвідувачів.

Вчені приголомшили висновком! Навіть невелика кількість алкоголю збільшує ризик пошкодження мозку

п’ятниця, 25 квітень 2025, 8:05

Нове дослідження, проведене вченими з Медичної школи Університету Сан-Паулу, додає тривожних фактів до дискусії про шкоду алкоголю, передають Патріоти України. Аналіз майже 1800 зразків мозку показав, що регулярне вживання восьми або більше порцій алко...

Україну завалили сиром з ЄС: Що відбувається і чому з ринку витісняють місцевих виробників

п’ятниця, 25 квітень 2025, 6:58

На українському ринку продовжується стрімке зростання імпорту сиру – деякі види цього продукту почали завозити на 30% активніше. З огляду на це до половини ринку сиру в Україні припадає на іноземну продукцію. Про це, як повідомили у Спілці молочних вир...