Імпортозаміщення: Таки навчились робити з нафти? - У магазинах Петербурга продається сир, який горить як факел і не містить молока, – ЗМІ

Так, каже виробник горючої маси, молока там немає. Але їсти можна - там же є молочні бактерії. За логікою харчовика, все, що з бактеріями - можна їсти?.. Навіть те, що скрепи на лопатах носять?

Те, що горить чорним в ложці, - сир! Фото: fontanka.ruУ російських торгових мережах продається дешевий сир, який при нагріванні горить і плавиться з хімічним запахом, такі повідомлення з'явилися відразу в декількох російських виданнях, журналісти яких взяли безпосередню участь в повторному огляді якості сиру після дзвінків стурбованих читачів, інформують Патріоти України.

Для перевірки цієї інформації журналісти купили біля станції метро в Санкт-Петербурзі "Сир Слов'янський, 5%" і "Сир Псковський, 9%" за цінами 105 і 115 руб за кг (близько 40 грн за кг). За словами продавця, до вечора місцеві жителі розкуповували всю її продукцію.

На всю лінійку сиру був сертифікат якості, виданий ТОВ "Лев-Толстовський молочний завод". Щоб перевірити слова читача, знімальна група використовувала туристичний газовий паяльник, на якому в столовій ложці нагріли спочатку один сир, а потім другий.

5% сир під дією високої температури парував "з легкими нотами пластика", а 9% випускав густий білястий чад, стріляв білими крупинками, а потім спалахнув без прямого контакту з вогнем. Потім він яскраво горів, перетворюючись в чорну маслянисту рідину з хімічним запахом. Ложка з "сиром" горіла 10 хвилин, поки експеримент не припинили. На ложці застигла бура лакова плівка.

Звернення в акредитовану випробувальну лабораторію харчових продуктів підтвердило, що продукт на 100% складається із замінників молочного жиру.

Виробник "сиру" ТОВ "Лев-Толстовський молочний завод", що працює в Липецькій області з 1961 року, повідомив, що його продукція продається в багатьох регіонах Росії. При цьому виробник заявив, що сирний продукт більше не виробляє, а їх "сирна паста" на 100% складається з замінника молочного жиру, який є комерційною таємницею виробника і дозволений "Росспоживнаглядом". А начальник цеху заводу підкреслила, що продукт може приносити користь, так як містить молочнокислі мікроорганізми.

Після анексії Криму РФ і початку бойових дій на Донбасі навесні 2014-го країни Заходу в кілька етапів ввели економічні санкції проти Росії. У відповідь в серпні 2014 року Росія на рік заборонила ввезення продуктів з країн, які приєдналися до списку санкцій тиску на неї, а 25 червня 2015 роки продовжила його дію ще на рік. Під російські санкції потрапили м'ясо, риба, овочі, фрукти, молоко, горіхи з ЄС, Канади, Норвегії та Австралії

13 серпня 2015 років Москва розширила дію санкцій ще на п'ять країн - Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн і - на особливих умовах - Україна.

В кінці липня президент Росії Володимир Путін схвалив пропозицію міністра сільського господарства знищувати ввозяться в Росію санкційні продукти, а 31 липня 2015 року прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв затвердив процедуру їх ліквідації.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...