​Індія завершила будівництво найбільшої в світі сонячної електростанції Камуті (фото, відео)​

Завдяки будівництву електростанції і активному просуванню проектів з виробництва дешевої енергії Індія в наступному році може зайняти третє місце в світі за обсягом виробленої сонячної енергії, слідом за Китаєм і США.

Нова електростанція в Індії. Скріншот.

В Індії побудували найбільшу в світі сонячну електростанцію Камуті, яка складається з 2,5 мільйонів сонячних панелей. Станція встановлена на площі 10,36 квадратних кілометри, і розташована в Таміл-Наду. Будівництво зайняло всього 8 місяців, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Станція Камуті має потужність в 648 МВт, що дозволило їй перевершити Topaz Solar Farm в Каліфорнії і отримати неофіційне звання найбільшої в світі сонячної електростанції.

Станції вистачить на енергоживлення більше 150 000 житлових будинків. Будівництво найбільшої сонячної електростанції є для Індії важливим кроком до забезпечення свого населення більш доступною електроенергією. До 2022 року країна планує вийти на рівень забезпечення сонячною енергією більше 60 мільйонів будинків, а до 2030-го забезпечити виробництво 40 відсотків від необхідної енергії для країни за рахунок невикопних джерел.

"Це знакова подія для Таміл-Наду, а також для всієї країни. Завод такого масштабу дозволяє нашій країні стати одним з провідних зелених виробників енергії в світі", - сказав Гаутам Адані, голова групи Адані, яка здійснювала фінансування проекту.

До речі, Індія в наступному році може зайняти третє місце в світі за обсягом виробленої сонячної енергії, слідом за Китаєм і США.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...