Інструкції російською та 200 грн за участь: В СБУ повідомили, як псевдополяки влаштували акцію на Львівщині (відео)

Учасники акції прибули з Хмельницької, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Крім бомжів, серед учасників акції встановлено велику кількість неповнолітніх осіб.

Провокатори під Львовом вимагали "захистити поляків від геноциду". Фото:varta1.com

Учасники акції на Львівщині з перекриття дороги не є етнічними поляками та не мають жодного відношення до вітчизняної польської громади. Про це на брифінгу заявив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

"Учасники акції прибули з Хмельницької, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Також організатори добирали учасників з числа осіб без місця проживання поблизу місцевого ринку. Крім бомжів, серед учасників акції встановлено велику кількість неповнолітніх осіб. Учасники акції не були етнічними поляками та не мали відношення до польської громади", - сказав Ткачук.

Він повідомив, що серед організаторів були житель Луганщини та мешканка Львова, яка перебуває на обліку у психдиспансері. За словами глави СБУ, учасникам акції платили від 150 грн.

"За участь у цій акції організатори планували платити від 150 до 200 грн, залежно від того, які завдання", - повідомив керівник апарату глави СБУ.

Правоохоронці вилучили в організаторів провокації письмові, а також електронні інструкції щодо порядку її організації та проведення.

"В учасників були вилучені фаєри, шашки, які вони планували використовувати під час акції. У організаторів вилучили інструкції російською мовою, в них детально розписані інструкції, жорстка дисципліна і команди : "К бою". За кожне відхилення від сценарію планувались штрафи", - зауважив Грицак.

Глава СБУ наголосив, що ця провокація є частиною загального задуму в рамках російської спеціальної інформаційної операції.

"Це невдала провокація, яка є частиною загального задуму в рамках російської спеціальної інформаційної операції, яка направлена на міжетнічну ворожнечу між польським і українським народом. Та створена, щоб зіпсувати імідж України у Європі", - зауважив він.


Як повідомлялося раніше, у Львівській області невідомі з плакатами польською мовою перекрили рух міжнародною трасою Львів–Рава-Руська у селі Гряда.

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 18:56

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових сюрпризів, які підготували для українців законодавців. І один з них - неможливість оновити особисті дані про себе без обов'язково відвідування ТЦК та ...

Спершу була сварка: В Угорщині жорстоко вбили українця

четвер, 2 травень 2024, 18:45

У Будапешті внаслідок суперечки та бійки українець отримав смертельні ножові поранення і помер на місці. Про це повідомляє пресслужба поліції, передають Патріоти України. За даними правоохоронців, 1 травня до Центру управління діяльністю Головного упр...