Інцидент в Одесі: Під час відкриття пам’ятника Небесній Сотні сталася сутичка (відео)

Причиною інциденту стала промова голови облради, яку він почав виголошувати російською мовою, а також партійні прапори Одеської міської парторганізації ВО "Батьківщина".

Відкриття пам'ятного знаку героям Небесної сотні в Одесі. Фото: скрін відео

Сьогодні в Одесі під час церемонії відкриття Пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні сталася сутичка. Голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський почав свою промову російською мовою, що обурило активістів. Вони вимагали від нього розмовляти державною мовою, повідомляють Патріоти України з посиланням на Громадське телебачення Одеси, яке опублікувало відео на Youtube.

Політик був змушений завершити виступ, ледь почавши. Також не дали завершити свою промову і голові Одеської міської парторганізації ВО "Батьківщина" Григорію Гріншпуну, від якого вимагали прибрати партійні прапори.

Згодом конфліктуючим нагадали, для чого вони зібралися, і активісти трохи заспокоїлися. Єпископ Одеський і Балтський Марк відкрив пам'ятний знак промовою і молитвою за героями Небесної Сотні, після чого представники патріотичних громадських організацій розгорнули великий прапор України і покрили ним пам'ятний знак.

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...

Готуватися до гіршого? У Раді заявили, що відключень світла в Україні не уникнути

субота, 27 квітень 2024, 11:49

Росія ракетними ударами по український енергосистемі вивела з ладу 6000 МВт, а це означає, що в Україні доведеться повертатись до графіків обмеження електропостачання. Про це в етері "Еспресо" заявив народний депутат України Олексій Кучеренко, передают...