Іран таки купить 230 літаків. Тільки не в Росії, а в США і в Євросоюзі, - ЗМІ

Російські ЗМІ радісно сурмили про можливі поставки в недалекому майбутньому в Іран літаків SSJ-100 і Ту-204, але, як виявилося, в тому числі і після рясного літакопаду, застаріла російська техніка нікому і даром не потрібна.

Іран замінить 230 пасажирських літаків. Фото: Justmi.chytrak.cz.

Іран має намір замінити більшість пасажирських літаків. Про це заявив глава Організації цивільної авіації Ісламської Республіки Іран Алі Абедзаде, пишуть Патріоти України з посиланням на Reuters.

За його словами, будуть замінені 230 з 250 пасажирських літаків. Абедзаде також нагадав про угоду з американською Boeing з купівлі сотні літаків.

Раніше повідомлялося, що компанія ще повинна отримати дозвіл уряду США на поставку лайнерів Тегерану.

При цьому в січні Іран уклав контракт з європейською Airbus на постачання 118 лайнерів. Називалася сума угоди - $27 млрд.

Таким чином, всі нові літаки для себе Іран купить в США і Європі, а не у Росії.

Нагадаємо, в минулі роки російські ЗМІ радісно сурмили про можливі поставки в недалекому майбутньому в Іран літаків SSJ-100 і Ту-204. Однак 2 січня цього року заступник голови іранської Організації цивільної авіації Моххамад Хадакарамі різко «обламав» росіян, заявивши, що Іран не зацікавлений в покупці російських літаків.

А в грудні минулого року видання «Газета.ру» повідомило неприємну для Москви новину, що «російські літаки не хочуть літати в Індії». З опублікованого тоді звіту індійських контролюючих органів випливало, що значна частина винищувачів «Сухого» постійно знаходяться в стані, коли польоти на них здійснювати не можна з технічних причин.

Зрозуміло, що Ірану, Індії та іншим країнам, як то кажуть і даром не потрібні «недороблені» літаки з «недоробленої» Росії, які в останні роки не рідше, ніж раз на тиждень, падають - і в самій РФ, і в зарубіжжі.

Ще влітку минулого року, коли почався особливо рясний літакопад російських машин, німецьке видання Die Welt пояснило причини масових катастроф в авіапарку Путіна. Одна з них - це застаріла техніка і погане технічне обслуговування.

"Я не проти воювати, але...": Курсант Академії Сухопутних військ заявив, що його відправляють на фронт через конфлікт із керівництвом, у виші відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:30

21-річний військовослужбовець Олександр Попович заявив, що його відрахували з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (HACB) через конфлікт з керівництвом і відправляють на фронт. Про це хлопець написав на своїй сторін...

Українці через приморозок можуть залишитися без молодої картоплі та інших овочів (відео)

неділя, 5 травень 2024, 19:01

Великодні приморозки завдали чимало збитків селянам. У східних, північних і навіть південних регіонах в людей померзла городина. Так, Марія Луцькова з Сумщини показала у Tik-Tok свій город, передають Патріоти України. У жінки померзли картопля, перець,...