Ірландці відзначають День святого Патріка: Історія і традиції свята (фото)

Святий Патрік - християнський святий і покровитель Ірландії. Вважається, що саме він поширив християнство в Ірландії.

Ірландці відзначають День святого Патріка. Фото: РИА Новости.

В Ірландії та в багатьох інших країнах світу 17 березня проводиться веселе свято - день святого Патріка. У цей день проходять паради, грає музика, всі навколо одягаються в зелений колір, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Хто такий святий Патрік

Святий Патрік - християнський святий і покровитель Ірландії. Вважається, що саме він поширив християнство в Ірландії. Його шанують в католицизмі, англіканській, лютеранській, пресвітеріанській церквах, а також в деяких православних громадах.

Святому Патріку віддають перевагу саме 17 березня, оскільки цей день вважається днем його смерті. Імовірно, святий Патрік був похований в Даунпатрік в Північній Ірландії.

Зелений колір в день святого Патріка

Згідно з переказами, святий Патрік під час проповіді про Святу Трійцю зірвав зростаючу під ногами конюшину і, високо піднявши трилисник над головою, наочно показав ірландцям, як Бог батько, Ісус Христос і Святий Дух складають єдність.

З тих пір три зелених листочка конюшини стали ірландським символом Святої Трійці, а зелений колір трилисника - кольором всієї нації.

Саме тому зелені шати в День святого Патріка - це символ Святої Трійці.

Як відзначають свято сьогодні

У цей день зазвичай проводяться паради, на вулицях влаштовуються театралізовані вистави і танці, грає ірландська фолк-музика, люди відвідують паби.

У цей день прийнято одягатися в зелені шати.

У той же час ірландські релігійні діячі критикують світські традиції свята і виступають за те, щоб День святого Патріка був в першу чергу християнським святом. У давнину в цей день всі питні заклади Ірландії закривалися, а люди відзначали день святого молитвою в церкві.

"Був ранок": На Прикарпатті чоловік кинувся в охоплений вогнем будинок, щоб врятувати 2-річну дівчинку: як усе закінчилося На Прикарпатті чоловік кинувся в охоплений вогнем будинок, щоб врятувати 2-річну дівчинку

понеділок, 6 травень 2024, 17:56

На Прикарпатті, в селі Долиняни, чоловік вихопив з полум'я дворічну дівчинку. У хаті, що загорілася, жили переселенці з Херсонщини. Один з малюків у кімнаті бавився сірниками - вогонь миттєво поширився всім будинком. Сусід, не вагаючись, поліз в охопле...

Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

понеділок, 6 травень 2024, 17:24

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації в Україні ще на 90 діб. Відповідна інформація з’явилася на сайті парламенту, передають Патріоти України. Обидва законопроєкти внес...