Юний талант: Переселенець з Донбасу створив мобільний додаток, який зламує телефони бойовиків

У​країнець створив спеціальну програму для Android, яка дозволила зібрати дані зі смартфонів російських військовослужбовців і пропагандистів з РФ.

Переселенець з Донбасу створив цікавий мобільний додаток. Фото:https://informnapalm.org/

Юний переселенець з Донбасу Олександр створив мобільний додаток для операційної системи Android, яке зламує і збирає дані зі смартфонів бойовиків, російських військовослужбовців і пропагандистів з РФ. Про це повідомляє InformNapalm, зазначають Патріоти України.

У 2014 році, коли Олександру було всього 16, йому довелося покидати рідний дім в Донецьку і разом з батьками переїхати до Львівської області. Будучи ще школярем, він на професійному рівні займався програмуванням і зумів застосувати свої навички проти бойовиків, які окупували його рідний Донецьк.

Першим стартапом Олександра, який згодом призвів його до Українського кіберальянсу (UCA), стало створення інтернет-ресурсу для розкриття російських бойовиків і найманців "Армія Новоросії". Створений вимушеним переселенцем ресурс довгий час імітував закриту соцмережу для реєстрації адептів "руського міра" і успішно збирав особисті дані, поштові адреси та телефони терористів.

Ці дані згодом передавалися в базу центру "Миротворець" і волонтерам міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm, а також українським Хактивістам. Завдяки первинним даним, зібраним в результаті волонтерської ініціативи Олександра, Хактивістам Українського кіберальянсу вдалося провести ряд успішних кібероперацій.

Зокрема, їм вдалося зламати організацію "Союз Добровольців Донбасу", вдалися зломи військових комендатур російської окупаційної адміністрації, а також російських пропагандистів.

У 2016 році Олександр приєднався до Українського кіберальянсу. Ставши учасником спільноти, він реалізував ще один цікавий стартап - додаток "CropUkrop" для Android. З його допомогою вдається маніпулювати бажанням адептів "руського міра" нести руйнування, проводячи DDos-атаки на сайти спільноти InformNapalm, центру "Миротворець" і інших ресурсів.

Стимулюючи DDos-атаку, додаток отримує всю корисну інформацію з гаджета "атакуючого". Використовуючи десятки російських сайтів пропагандистів і блогерів, до яких Хактивісти UCA дістали несанкціонований доступ, було підготовлено грунт для популяризації програми "CropUkrop".

За тиждень вдалося заразити і зламати більше 2,5 тисячі телефонів, зокрема були зламані смартфони активних бойовиків, російських військовослужбовців і пропагандистів.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...