Священика-мільйонера з України заарештували у США за масштабну кібераферу

Віталій Корчевський раніше був віце-президентом Morgan Stanley – великого американського банківського холдингу.

Віталій Корчевський. Фото: соцмережі.

9 липня в США бруклінський Федеральний суд затримав українця-священика Віталія Корчевського, якого звинуватили в участі в міжнародній кіберафері, яка дозволила йому заробити 14 млн доларів. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

Як йдеться у виданні, в США викрили хакерську групу, яка складалася в основному з українців. Хакери викрали 150 000 прес-релізів з таких великих організацій, як PR Newswire Association LLC, Marketwired LP і Business Wire протягом 2010 – 2015 років.

Раніше Віталій був професійним трейдером і укладав багатомільйонні договори на біржі. Все це священик здійснював завдяки інформації з прес-релізів, які він отримував ще до публікації. Релізи викрадали українські хакери для Віталія.

Він накопичив нерухомість в Пенсільванії і Грузії вартістю близько 5 млн доларів і мав таку ж суму в банківських і брокерських рахунках, які уряд заморозив в день його арешту. Ще мільйони доларів священик міг перевести церкві або за кордон, на думку прокурора.

Віталій раніше був віце-президентом Morgan Stanley – великого американського банківського холдингу. Після цього Корчевський переїхав до Америки і став священиком Слов'янської євангельскої баптистської церкви недалеко від Філадельфії. У 2015 році його заарештували в своєму будинку, але згодом випустили під заставу в 100 000 доларів. Крім того, під суд потрапив Владислав Халупський - трейдер, який жив у Брукліні і в Україні і нібито заробив мільйони доларів.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...