Хай скрепи лютують: Ініціатива підтримана - у Києві з'явиться проспект Степана Бандери

У рамках чинного закону про декомунізацію ім'я Степана Бандери може отримати проспект Московський.

Проспект Московський у Києві може стати проспектом Степана Бандери. Ілюстрація:www.kievcam.info

Міська влада Києва підтримали ініціативу щодо ліквідації проспекту Московського і створення проспекту імені Степана Бандери. Про це написав у своєму Facebook директор Інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович, зазначають Патріоти України.

За цього словами, установа подала пропозицію в міськадміністрацію Києва. "Комісія з питань найменувань при київському міському голові підтримала пропозицію УІНП щодо перейменування проспекту Московського на проспект Степана Бандери", - повідомив В'ятрович.

Варто відзначити, що перейменування Московського проспекту має відбутися в рамках чинного закону про декомунізацію. Він забороняє будь-яку символіку тоталітарного штибу - комуністичну чи нацистську.

Нагадаємо, що Степан Бандера - відомий історичний політик і громадський діяч. Відзначився своєю боротьбою в українському підпіллі в першій половині ХХ століття. На думку багатьох істориків, він прагнув домогтися права для українців на створення власної суверенної держави.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...