Харків'яни впевнені у гарних перспективах: В Індонезію прибули чотири українські БТР-4, куплених для проби (фото)

З чотирьох доставлених в Індонезію БТР-4М два оснащені стандартним для серійних машин цього сімейства бойовим модулем БМ-7 "Парус" з 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1 і ПТРК "Бар'єр"

Фото: inforesist.org

28 вересня в індонезійському порту Танджунг-Пріок (Джакарта) з борта голландського вантажного судна Texel, який прибув з України, були вивантажені чотири БТР-4М пробної партії, спеціально призначеної для морської піхоти Індонезії та виготовлених на ДП «Харківське конструкторське бюро машинобудування імені А .А. Морозова »(ХКБМ). Про це повідомляє Facebook-сторінка «Зроблено в Україні», передають Патріоти України.

Відзначається, що з чотирьох доставлених в Індонезію БТР-4М два оснащені стандартним для серійних машин цього сімейства бойовим модулем БМ-7 «Парус» з 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1 і ПТРК «Бар'єр», а ще два - вперше бойовими модулями з 12 7-мм кулеметами.

«Міністерство оборони Індонезії уклало контракт на придбання партії з п'яти БТР-4 в спеціалізованому амфібійному варіанті БТР-4М в кінці лютого 2014 року. Всі п'ять машин були закінчені виробництвом на ХКБМ в першому півріччі 2016 року. Судно Texel з чотирма БТР-4М на палубі вийшло з порту Октябрськ в Україні в кінці липня 2016 року. Доставлені в Індонезію чотири зазначених БТР-4М повинні пройти програму випробувань, після чого будуть передані індонезійської морській піхоті для проведення подальшої пробної експлуатації. Ще один БТР-4М з замовлених, за відомими даними, продовжує проходити випробування в Україні », - йдеться в повідомленні. При укладанні договору на закупівлю зазначених п'яти БТР-4М в подальшому передбачається придбання для морської піхоти Індонезії ще 50 цих бронетранспортерів.


В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...