Харківські прикордонники розікрали кошти, виділені на охорону Державного кордону (фото)

Військові уклали договори з товариствами на закупівлю товарів для інженерного облаштування державного кордону України - спостережних вишок та службових модулів - за завищеними цінами.

СБУ в Харкові затримали злочинну групу прикордонників, які наживалися на державних коштах. Фото: npu.gov.ua.

Один із заступників керівника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби організував схему розкрадання військового майна. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України, пишуть Патріоти України з посиланням на Еспресо.

До складу злочинної групи також входили начальник одного з відділів прикордонної служби та керівники комерційних структур.

Військові уклали договори з товариствами на закупівлю товарів для інженерного облаштування державного кордону України. Зокрема, спостережних вишок та службових модулів.

Ціна, яка була зазначена у договорі, у декілька разів перевищувала ринкову. Різницю у вартості подільники розподілили між собою. Це понад 4,4 мільйони гривень, виділених державою на захист українського кордону.

На підставі ухвали суду оперативники Управління захисту економіки у Харківській області Департаменту захисту економіки Нацполіції, слідчі військової прокуратури сил АТО та співробітники УСБУ в Харківській області провели 17 санкціонованих обшуків у службових кабінетах, за місцем мешкання та в офісах фігурантів.

У одного із прикордонників під час обшуку вилучили підроблений паспорт громадянина України на чуже ім’я, але з його фотографією.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України правоохоронці перевірятимуть якість придбаного обладнання, відповідність споруд встановленим нормам та встановлення інших осіб, які також могли бути задіяні у злочинній схемі.

Розмір субсидії на електроенергію для мешканців однієї з областей України збільшили вп'ятеро: Що треба знати

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:50

Мінсоцполітики повідомили, що для забезпечення підтримки уразливих верств населення регіону, уряд вирішив збільшити для мешканців Харкова та області на нинішній неопалювальний сезон (з травня по вересень включно) розмір пільг та субсидій на електроенер...

Велика небезпека? Випускник університету міноборони РФ створив інструмент, що показує розташування користувачів Telegram

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:45

У Росії створили інструмент Close-Circuit Telegram Vision (CCTV), який дозволяє дізнатися приблизні адреси користувачів Telegram. У самому месенджері не вважають CCTV вразливістю. Про створення інструменту повідомили російські ЗМІ. Зазначається, що CCT...